Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Tenerife

tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de archipel in de Canarische Eilanden. Het eiland ligt gezamenlijk met alle andere Canarische eilanden in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Afrika. Tenerife zelf ligt op ongeveer 200 kilometer voor de kust van Marokko en de westelijke Sahara. Samen met Gran Canaria is Tenerife het meest populair als vakantiebestemming van de Canarische Eilanden. Tenerife heeft het hele jaar door een uitstekend weerbeeld en het eiland wordt dan ook niet voor niets het eiland van de eeuwigdurende lente genoemd. Tenerife is een veelzijdig vakantieland waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden in de hoge bergen en in de groene valleien. In het zuiden van het eiland zijn alle populaire badplaatsen gelegen en dit is dan ook de bestemming waar heel veel toeristen jaarlijks hun strandvakantie door brengen. Tenerife is een vulkanisch eiland en de grootste berg en tevens vulkaan op het eiland is El Teide met een hoogte van 3718 meter. Dit is tevens het hoogste punt van het totale grondgebied van Spanje. Het eiland heeft veel te bieden zo zijn er diverse attractieparken, dierentuinen en het wel bekende Loro Parc. Het eiland is te bereiken met het vliegtuig en het meest logische eindpunt is de luchthaven Tenerife Sud. Tenerife heeft de beschikking over 2 luchthavens namelijk eentje aan de noordkant en de zuidkant. Door het uitstekende klimaat en de passaatwind die er heerst zijn de zomers heerlijk warm en de winters zacht. Tenerife is ideaal voor een strandvakantie, prefect dus voor gezinnen met kinderen. De meeste stranden van het eiland zijn zwarte lava stranden.

Tenerife heeft prachtige verblijfplaatsen. Het H10 Conquistador hotel in Playa de las Americas is een mooie plek voor een fijne vakantie. In dit gebied liggen de sfeervolle en gezellig kustplaatsen zoals Playa de Las Americas, Los Cristinos en natuurlijk niet te vergeten Costa Adaje. Hier stikt het van de restaurants en barretjes. Gezellig is het in deze kustplaatsen altijd!

Geniet van een actieve vakantie op Tenerife

Zowel in het water als op het land kunnen diverse sporten worden uitgeoefend. Op het water kunnen allerlei sporten worden uitgeoefend en Playa Médano geldt als de ideale plek voor windsurfen en te kitesurfen. Duiken en snorkelen is ook mogelijk op Tenerife, er zijn duikscholen te vinden in de badplaatsen waar duiken mogelijk en populair is. El Médano, Costa Silencio, Los Cristianos, Playa de las Américas, Playa Paraíso, Los Gigantes, Garachico en Puerto de la Cruz zijn populaire gebieden om te gaan duiken. Op het eiland kunnen in de natuur ook mooie wandeltochten en fietstochten worden gemaakt. De mooiste wandeltochten staan in verschillende boekjes beschreven, deze boekjes zijn te verkrijgen op het eiland. Tijdens een wandel of fietstocht is het raadzaam om warme kleding mee te nemen want hoog in de bergen kan het weerbeeld ineens omslaan. Tenerife is een populaire vakantiebestemming voor wielrenners en dit heeft vooral te maken met het klimaat en de verschillende niveaus die de bergen hebben. Zowel amateurs als professionals komen hier graag om te trainen voor het nieuwe wielerseizoen.

Bezienswaardigheden Tenerife

Tenerife is een veelzijdige vakantiebestemming met veel bezienswaardigheden. De bezienswaardigheden variëren van natuurparken tot pittoreske bergdorpjes. De bezienswaardigheden zijn allemaal makkelijk met een huurauto te bezichtigen. Er kan natuurlijk ook gekozen worden voor een excursie maar met een huurauto hoeft er met niemand rekening gehouden te worden. De Pico del Teide is bezienswaardigheid nummer één van Tenerife, zelfs in de zomermaanden ligt er op de top van del Teide nog een beetje sneeuw. Bij goed weer kan er met een gondel naar boven worden gegaan. De piramides van Guimar in het plaatsje Guimer zijn nog steeds een raadsel want het gesteente waaruit de piramides gebouwd zijn is lavasteen en dat is niet in de buurt te vinden. Rondom del Teide bevindt zich het natuurpark Del Teide met een afwisselend landschap. Tenerife heeft ook meerdere musea die bezocht kunnen worden en de meeste museau herbergen kunstcollecties. Een authentieke plaats op Tenerife is gelegen aan de noordkust namelijk Garachico. Het straat beeld wordt gekenmerkt door historische gebouwen. In Puerto de la Cruz is het bekende Loro Parc gelegen waar een mooie tropische tuin is aangelegd, waar tropische planten en diverse tropische dieren lopen. Ook heeft het Loro Parc verschillende shows met dolfijnen, papegaaien, zeeleeuwen en orka’s. De jonge orka die in de Noordzee bij Nederland werd aangetrofen (Morgan) is ook naar het Loro Parc gegaan.