Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Stedentrip Valencia

stedentrip valencia

Onbekend maar niet onbemind zo kan de Spaanse stad Valencia het beste omschreven worden. Valencia is dé perfecte stad voor een stedentrip, want Valencia is de stad van de kunst en de wetenschappen. De stad word ook wel de sinaasappelstad genoemd vanwege de sinaasappel teelt in de stad en regio. De ligging van deze prachtige stad is ook buitengewoon goed. Valencia ligt in de Costa del Azahar direct aan de Middellandse Zee. Hierdoor kan een stedentrip Valencia heel goed gecombineerd worden met een één daagse strandvakantie. Valencia heeft als stad veel te bieden maar het is nog lang niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Madrid of Barcelona. Het hedendaagse word in Valencia gecombineerd met de rijkdommen van vroeger, een mooi voorbeeld hiervan is het historische centrum van de stad. Zowel cultuurliefhebbers, kunstliefhebbers, natuurliefhebbers en strandliefhebbers kunnen zich uitermate goed vermaken tijdens een stedentrip Valencia. Valencia is op dit moment één van de populairste stedentripbestemmingen van Spanje en dat komt omdat de stad een ware metamorfose heeft ondergegaan. Hierdoor heeft Valencia nu alle kenmerken in zich om tot een toeristische stad uit te groeien.

Geografie en klimaat Valencia

De stad Valencia ligt aan de oostkust van Spanje, aan de Costa del Azahar direct aan de Middellandse Zee. Het is de op twee na grootste stad van Spanje en staat ook wel bekend als de sinaasappelstad. Net zo als veel andere steden aan de Middellandse Zee heeft Valencia ook een mediterraan klimaat met warme zomer maanden en milde winter maanden. Door de zuidelijkere ligging van Valencia is Valencia ook een perfecte stad om te overwinteren, want het heeft een warmere klimaat dan bijvoorbeeld het noordelijke Barcelona. Valencia is een prachtige stad direct gelegen aan de Middellandse Zee waardoor het ook mogelijk is om een korte strandvakantie in Valencia door te brengen of een Stedentrip met een dagje strand te combineren. Neerslag valt er nauwelijks in Valencia maar de enige maand dat het valt is de oktober maand en dit is typisch mediterraans. In oktober kunnen er zware regenbuien vallen wat soms kan zorgen voor overstromingen.

Bezienswaardigheden Valencia

Valencia heeft net als andere steden in Spanje voldoende bezienswaardigheden die variëren in kunst, cultuur en natuur. De volgende bezienswaardigheden mogen absoluut niet gemist worden tijdens een stedentrip Valencia;

1. Parque Natural de l’Albufera de Valencia; Nationaal Park, wat een lagune is
2. Jardín Botánico; 200 jaar oude Botanische Tuin
3. Ciudad de las Artes y Ciencias; Stad van kunsten en wetenschappen
4. La Lonja de la Sed; Één van de mooiste gotische gebouwen
5. Iglesia de los Santos Juanes; Kerk naast het mooie gotische gebouw
6. Plaza de la Vírgen; Centraal plein van Valencia met een Basiliek en de kathedraal van Valencia.
7. Musea; Valencia heeft enorm veel musea die bezocht kunnen worden

Winkelen en uitgaan in Valencia

Naast de vele bezienswaardigheden in deze opkomende stad heeft Valencia een uitgebreid winkelaanbod. Er zijn veel lokale winkels te vinden maar ook grote en bekende winkelketens. In de wijk El Ensanche zijn de meeste winkels gelegen, vooral rondom de pleinen Plaza de Ayuntamiento en Gran Via Marquez del Turia. De lokale winkels verkopen typische produceten uit de streek zoals waaiers, borduurwerk en handgemaakte keramiek. Naar een dag shoppen in de derde grootste stad van Spanje kan er in de avond ontspanning gezocht worden bij één van de vele bars, clubs of discotheken. Valencia heeft een diverse uitgaansmogelijkheden met het beste aanbod bij de Avenida de Aragon en Paseo de la Alameda maar ook rondom de haven zijn meerdere uitgaansmogelijkheden. Er hangt een ontspannen sfeer en vooral in de zomermaanden sluiten de deuren van de uitgaansgelegenheden pas vroeg in de ochtend. Al met al heeft Valencia veel te bieden voor een perfecte stedentrip in Spanje.