Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Stedentrip Madrid

stedentrip madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje. Deze stad heeft een rijke historie wat zich uit in grote culturele rijkdommen. In Madrid zijn meerdere musea te bezoeken en verder heeft het prachtige paleizen, mooie kerken en onder architectuur gebouwde gebouwen. Madrid is een bruisende stad met veel gezellige pleinen, restaurants en buitencafés. Tijdens een stedentrip Madrid kunnen er belangrijke bezienswaardigheden bezichtigd worden zoals het Palacio Real, het Retiropark en het archeologisch museum. Madrid heeft een hele belangrijke functie voor Spanje maar ook voor Europa, het is immer de op twee na grootste stad binnen de Europese Unie. Een stedentrip Madrid heeft alle ingrediënten voor een geslaagde citytrip. Niet alleen de centrale ligging van Madrid is ideaal, de stad heeft ook een rijke geschiedenis, een politieke functie en een financiële functie binnen Spanje, om deze reden is Madrid ook een metropool. In Madrid heerst een ontspannen sfeer en dit zal gedurende de stedentrip goed van pas komen om tot rust te komen. Op zondag kan de altijd levendige vlooienmarkt El Rastro aangedaan worden. Madrid is absoluut een stedentrip waard met alle bezienswaardigheden en de ontspannen sfeer.

Geografie en klimaat Madrid

De stad Madrid is centraal gelegen op het Spaanse vasteland en Madrid is eveneens één van de 17 autonome regio’s die Spanje kent. Door de ligging van Madrid heeft de stad een gemiddelde jaar temperatuur van 15 graden Celsius, met als warmste maanden juli en augustus. De regio Madrid kent dan ook een mediterraan klimaat wat betekend warme zomermaanden en naar verhouding koude wintermaanden. De wintermaanden in Madrid zijn voor Spaanse begrippen koud het komt zelden voor dat de temperatuur onder de nul graden Celsius uitkomt. Daarbij is de kans op neerslag in Madrid klein maar de kans dat er neerslag valt is ten alle tijden aanwezig. Het klimaat van Madrid is uitermate goed waardoor een stedentrip Madrid het gehele jaar door te boeken is.

Bezienswaardigheden Madrid

Madrid is een bruisende stad met een rijke historie en dat is terug te vinden in het aantal musea en historische monumenten dat te bezoeken is in de stad Madrid. Hieronder een lijstje van een aantal beroemde bezienswaardigheden;

1. Plaza de Cibeles: Plein met het Palacio de Comunicaciones en indrukwekkende fonteinen
2. El Rastro: Vlooienmarkt op zondag in de openlucht
3. Parque del Retiro: Het zeventiende eeuwse Park en tevens het grootste stadspark van Spanje
4. Las Ventas: Bekend stierengevecht Arena
5. Teatro Real: Het Koninklijk Theater
6. De Puerta de Alcalá: Het bekendste monument van Madrid
7. Plaza Mayor: Het centrale plein van Madrid
8. Estadio Santiago Bernabéu : De voetbaltempel van Real Madrid
9. Puerta del Sol: De zonnepoort
10. De Oso y Madroño: Op Puerta del Sol

Verder heeft Madrid nog een aantal mooie kathedralen en kerken die meer dan een bezichtiging waard zijn;

1. Santa María la Real de La Almudena: Katholieke kathedraal van Madrid
2. Real Basilica de San Francisco el Grande: Koninklijke basiliek van de heilige Franciscus de Grote

Ook heeft Madrid toonaangevende musea en dat op internationaal niveau. De drie belangrijkste musea van Madrid vormen samen de naam de ‘Gouden Kunstdriehoek’. Het gaat om de musea:

1. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
2. Museo Thyssen-Bornemisza
3. Museo del Prado

Winkelen en uitgaan in Madrid

Madrid heeft naast de vele historische bezienswaardigheden ook een divers en uitgebreidt aanbod aan wikels. De mogelijkheid om te gaan shoppen in Madrid zijn rondom Puerta del Sol, Calle Princesa, Calle Goya en de Paseo de la Castellana. In Madrid zijn ook grote megastores gevestigd. De bekendste winkelstraat van Madrid is Calle Gran Vía in Gran Via. Hier zijn de bekende en grotere winkelketens gevestigd. Madrid is een bruisende stad die van alle gemakken is voorzien en dat geldt ook voor het levendige nachtleven. Madrid is beroemd om haar uitgaansleven en er zijn dan ook meer dan genoeg bars, clubs en discotheken te vinden. Een andere populaire bezigheid in de avond bij jonge Madrilenen is het zogenaamde ‘botellón’ ofwel het kopen van drank in een supermarkt en deze nuttigen op straat.