Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Stedentrip Barcelona

stedentrip barcelona

Barcelona ligt in de Spaanse autonome regio Catalonië. Direct gelegen aan de Middellandse Zee,aan de Costa del Maresme. Barcelona is dé populairste stad van Spanje voor een stedentrip en dat is ook niet raar aangezien de ligging en de vele bezienswaardigheden in de stad. Barcelona is de metropool in het noorden en het heeft al meerdere grote evenementen georganiseerd wat zeker bijgedragen heeft aan de populariteit van deze prachtige stad. In deze prachtige stad is alles maar dan ook alles mogelijk. Wie er van kunst en cultuur houdt is op de juiste plek, maar wie van winkelen en ontspanning houdt is ook op de juiste plek. Door de directe ligging aan de Middellandse Zee is Barcelona ook buitengewoon geschikt voor een korte strandvakantie in een levendige omgeving. Barcelona kent meerdere zandstranden die speciaal zijn aangelegd in de aanloop van de olympische spelen in 1992. De stad kent een lange geschiedenis en gelukkig zijn er enorm veel oude gebouwen intact gebleven die nu dienen als een bezienswaardigheid. Ondanks de lange geschiedenis die de stad kent is de stad vooral bekend geworden om de bouwwerken van de excentrieke architect Antoni Gaudi. Het bekendste nog niet afgeronde bouwwerk van deze architect is de Sagrada Familia. Barcelona is dé perfecte stad voor een stedentrip Spanje waar cultuur en ontspanning samen komen. Buiten het hoogseizoen om, is het de perfecte periode om voor een stedentrip naar Barcelona te gaan. Zowel met vrienden als met familie, Barcelona is de perfecte stad om er even tussenuit te gaan.

Culinair genieten in Barcelona

Barcelona kent een levendig nachtleven en overal over de stad verspreid zijn meerdere gezellige bars, clubs en discotheken te vinden voor een leuke avond uit. Vooral in de wijken El Born, El Ravel en García zijn meer dan genoeg bars en discotheken te vinden. Ook kan er in Barcelona op culinair gebied genoten worden, want overal zijn wel eetgelegenheden te vinden die variëren van ster restaurants tot fast food restaurants. In de oude vissersbuurt Barceloneta zijn enorm veel eetgelegenheden te vinden en deze buurt staat dan ook bekend als de culinaire buurt van Barcelona. Een avond tapas eten in Barcelona is een must want hier staat Spanje bekend om. De betere restaurants van Barcelona zijn te vinden in de wijken Eixample, García en El Born. Qua drank is Catalonië een belangrijke wijnstreek en hier worden heerlijke cava’s gebotteld zoals Freixenet en Codorniu.

Klimaat Barcelona

Barcelona is ook ideaal voor een stedentrip dankzij het uitermate goede klimaat dat er heerst. Barcelona heeft namelijk een mediterraan klimaat met lange zomers en milde winters. Vanaf maart tot en met oktober ligt de gemiddelde jaar temperatuur boven de 15 graden. De stad heeft ook nauwelijks te maken met neerslag ook al is de kans op neerslag ten alle tijden aanwezig tijdens een stedentrip Barcelona. In de zomermaanden kan het in het centrum van de stad extreem warm zijn dit is dan ook niet ideaal voor een stedentrip. Veel lokale bevolking ontvlucht juist in de warme maanden de stad om verkoeling te zoeken buiten de stad.

Bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona heeft alleen als stad zijnde al negen bouwwerken op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO. De meeste bouwwerken zijn ontworpen door Antoni Gaudi. De volgende bezienswaardigheden staan op de Werelderfgoedlijst;

1. Hospital de Sant Pau, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner
2. Sagrada Família, kerk ontworpen door Antoni Gaudí
3. Cryptes in Colonia Güell, ontworpen door Antoni Gaudí
4. Park Güell, park ontworpen door Antoni Gaudí
5. Palau de la Música Catalana, ontworpen door Lluís Domènech i Montaner
6. Casa Milà (La Pedrera), ontworpen door Antoni Gaudí
7. Casa Batlló, ontworpen door Antoni Gaudí
8. Palau Güell, ontworpen door Antoni Gaudí
9. Casa Vicens, ontworpen door Antoni Gaudí

Andere bezienswaardigheden in Barcelona buiten het Werelderfgoedlijst zijn de volgende;

1. La Rambla; populaire lange straat in het centrum (1200 meter lang)
2. Arc de Triomf; Spaanse rode baksteen triomfboog in NEO-Moorse stijl
3. Font Màgica: Magische Fontein van Montjuïc
4. Camp Nou: De voetbaltempel van FC Barcelona en het Catalaanse voetbalelftal
5. Catedral de Santa Eulàlia; De Kathedraal van Barcelona