Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Stedentrip

stedentrip spanje

Spanje is vooral bekend als vakantieland maar in Spanje kan er ook een weekendje weg gegaan worden of aan een stedentrip gedaan worden. Spanje heeft fraaie steden voor een stedentrip zoals Barcelona, Valencia en Madrid. Over het algemeen word Barcelona het meest bezocht door toeristen die een stedentrip Spanje hebben geboekt. Ondanks dat Barcelona niet de hoofdstad is trekt het wel veel meer toeristen dan de hoofdstad Madrid. Madrid leent zich ook uitstekend voor een stedentrip. Madrid is een uitermate interessante stad voor een stedentrip met veel culturele bezienswaardigheden. Naast de twee bekende steden van Spanje voor een stedentrip Spanje zijn er nog veel meer interessante steden in Spanje te vinden die zich uitermate goed lenen voor een stedentrip Spanje. Spanje heeft behalve mooie zonvakantie bestemmingen ook fantastische steden die meer dan een bezoek waard zijn.

Populaire stedentrip bestemmingen Spanje

De top favoriet voor een stedentrip Spanje is Barcelona, de stad van Gaudí. Ondanks dat Barcelona niet de hoofdstad is van Spanje heeft het een enorme aantrekkingskracht van toeristen. Dat heeft niet allen met de vele bezienswaardigheden te maken, ook de ligging van de stad direct aan de Middellands Zee en de bereikbaarheid per vliegtuig hebben een groot aandeel in de hoeveelheid toeristen die jaarlijks een stedentrip Barcelona boeken. Spanje Is een enorm groot land en heeft prachtige steden die zich uitermate goed lenen voor een stedentrip. Niet alleen Barcelona is interessant voor een stedentrip vol cultuur en natuur, ook steden als Madrid, Sevilla en het kleine historische stadje Granada kunnen tijdens een stedentrip Spanje ontdekt worden. Een stedentrip kan het hele jaar door geboekt worden en helemaal in Spanje heb je een grote kans dat het zonnetje zal schijnen tijdens een stedentrip Spanje.

Spaanse Cultuur

Spanje heeft een mengelmoes van culturen en dat komt doordat vele volkeren, rassen en beschavingen die in het land gewoond en geleefd hebben. Al deze verschillende culturen hebben Spanje ook gemaakt tot wat het nu is en daarbij hebben ze veel mooie gebouwen, tradities en gewoonten achter gelaten die tot op de dag van vandaag nog te bewonderen zijn of in ere worden gehouden. Zo is in het historische stadje Granada het Moorse Paleizencomplex het Alhambra te bewonderen. Barcelona is de stad van kunstenaar Gaudi en in de stad zijn meerdere bouwwerken van hem te bewonderen. Het bekendste bouwwerk van Gaudi is de basiliek Sagrada Família. De Spaanse keuken is heel gevarieerd en staat voornamelijk bekend om haar paella, gazpacho en tapas. Spanjaarden genieten met volle teugen van een maaltijd en nemen hiervoor dan ook alle tijd. ’s Avonds wordt er door de Spanjaarden veelal pas na tien uur gegeten, omdat de warmte dan afneemt.

Must See in Spanje

Spanje heeft ontzettend veel bezienswaardigheden en van alle bezienswaardigheden staan er maar liefst 38 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Must See in Spanje zijn het historische centrum van Cordoba, het Alhambra in Granada, Kathedraal van Burgos, Romeinse muren van Lugo, historisch ommuurde stad Cuenca, Park Guell, Sagrada Familia en niet te vergeten het grootste voetbalstadion van de wereld Camp Nou. Een stedentrip Spanje is altijd één grootte belevenis en zal een overweldigende indruk achterlaten.