Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Menorca

menorca

Menorca behoort tot de balearen en is het één na grootste eiland van deze eilandengroep in de Middellandse Zee. De Spanjaarden zelf noemen Menorca Minorca wat afkomt van het Latijns, Insula Minor. Insula Minor betekend niets meer dan kleiner eiland en dit heeft vooral betekenis op het naast gelegen eiland Mallorca. Menorca is het meest oostelijke gelegen en hiermee het meest oostelijke punt van Spanje. Menorca heeft een prachtige kustlijn van maar liefst 286 kilometer lengte en langs deze kustlijn liggen ongeveer 30 kleine eilandjes, waarvan de grootste de meest belangrijkste zijn zoals Illa de les Bledes, Illa dels Porros, Illa d’en Colom en Illa de l’Aire. Vanaf de zuidkust van Menorca kan bij helder weer het naast gelegen eiland Mallorca gezien worden, ondanks dat Mallorca 75 kilometer van Menoca af ligt. Menorca staat bekend als de vakantiebestemming met prachtige kindvriendelijke zandstranden. Toch heeft Menorca veel minder toeristen dan de andere eilanden van de Balearen. Doordat Menorca minder toeristisch is hebben strandliefhebbers hier alle rust en ruimte voor een heerlijke zonvakantie. Ondanks dat Menorca minder toeristisch is heeft het eiland niet minder te bieden dan buureiland Mallorca of Ibiza. Zo heeft de hoofdstad Mahon veel historische bouwwerken en een enorm aanbod aan winkels. In de sfeervolle dorpjes op het eiland kan het authentieke Menorcaanse leven ontdekt worden.

Weer en klimaat op Menorca

Op het eiland Menorca heerst een mediterraan klimaat waarbij de winters vrij zacht zijn en de zomers heerlijk warm zijn. De winters zijn op Menorca te koel om er te overwinteren en hierdoor is Menorca ook minder toeristisch dan andere eilanden van Spanje. Vanaf april komt het toerisme dan ook pas echt op gang op Menorca. Vanaf deze maand stijgt het kwik iedere maand en kan er heerlijk worden genoten van een zonvakantie aan het strand of er zwembad. De warmste maanden op Menorca liggen dan ook in het hoogseizoen. Het hoogseizoen word dan ook aangeduid als de ideale reisverboden voor een Menorca vakantie. Naar september wordt het weerbeeld steeds minder standvastig op het eiland en nemen de kansen op buien en veel bewolking toe. De gemiddelde temperatuur op Menorca ligt dan ook maar op 20 graden Celsius over een heel jaar genomen. In de zomermaanden kan het kwik al snel oplopen tot boven de 25 graden Celsius. Door het klimaat en het weerbeeld van Menorca vindt je 2 natuursoorten terug op het eiland Menorca. Het noorden en centraal Menorca heeft een rode en leikleurige heuvellandschap, waarbij de Monte Toro het hoogste punt is. Het zuiden van Menorca heeft een spectaculair landschap namelijk de Karatplateaus met uitgesleten kloven. Omdat Menorca zo’n uitgesproken landschap heeft is de helft van het eiland door UNESCO aangewezen als bioreservaat.

Culturele vakantie Menorca

Menorca heeft een langdurige geschiedenis en hierdoor heeft het eiland veel mooie bezienswaardigheden. Menorca is al zo’n 5000 jaar bewoond door diverse mensengroepen. Op het eiland zijn een aantal historische monumenten bewaard gebleven zoals de Naveta d’es Tudons. Veel sporen vanuit de geschiedenis van het eiland zullen worden tegen gekomen tijdens een Menorca vakantie. Menorca is een veelzijdig eiland en dus zeer interessant voor een welverdiende vakantie. Want naast een strandvakantie is het ook mogelijk om een avontuurlijke en culturele vakantie te boeken naar Menorca.