Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Mallorca

mallorca

Mallorca behoort samen met Menorca tot de eilandengroep de Gymnesiae en samen met alle andere eilanden als Ibiza, Formentera, Cabrera en Dragonera vormen deze eilanden tot de Balearen. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en de hoofdstad van de Balearen is dan ook gevestigd op Mallorca. De hoofdstad van Mallorca en de Balearen is Palma de Mallorca. Op Mallorca zijn twee officiële talen namelijk Catalaans en Spaans. Lokaal wordt er op Mallorca met een dialect gesproken, wat genaamd is het Mallorquín. De naam van het eiland stampt af van de gezegende tempel Heracles Maliorcas die de Griekse kolonisten op het eiland stichten. Mallorca is in veel handen geweest en heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot 123 voor Chr. De Romeinen hebben de stad Palma gebouwd en naar de Romeinen is Mallorca in handen geweest van de Vandalen, Byzantijnen en de Moren. Veel van deze invloeden zijn nog terug te vinden op het eiland. Mallorca heeft mooie natuurgebieden, een schat aan bezienswaardigheden en fantastische stranden een ideale combinatie voor een geweldige vliegvakantie naar Spanje.

Mallorca populaire toeristenbestemming

Heel Spanje is zeer intrek als de ideale vakantiebestemming maar Mallorca spant tegenwoordig misschien wel de kroon. Mallorca is heel populair geworden als vakantiebestemming en dan vooral bij Duitsers en Britten. Maar tegenwoordig komen Nederlandse toeristen ook massaal naar Mallorca om daar hun vakantie te vieren. De populairste badplaatsen van Mallorca waar toeristen massaal naar toe gaan liggen in het zuiden van het eiland. Het zuiden van het eiland word ieder jaar weer overspoeld met jongeren die hier optimaal willen genieten van hun vakantie. Ook in het noorden liggen populaire badplaatsen zoals Alcudia maar deze plaats is vooral bekend onder stellen, families en ouders met kinderen. Mallorca is niet alleen geliefd in de zomerperiode ook in de winterperiode komen er veel gepensioneerde toeristen om te overwinteren. Mallorca is het snelst bereikbaar via de luchthaven Palma de Mallorca maar het eiland kan ook via een veerboot vanuit Barcelona, Valencia of Dénia bereikt worden. Mallorca is zo immens populair omdat het een veelzijdige vakantiebestemming is waar men in het zuiden kan feesten en in het noorden kan genieten van een prachtig landschap, pittoreske dorpjes en van de vele terrasjes. Ook kinderen kunnen zich optimaal vermaken op Mallorca, want de zandstranden zijn zeer kindvriendelijk en daarnaast zijn er veel attractie parken en waterparken te vinden waar kinderen de dag van hun leven zullen beleven.

De mooiste bezienswaardigheden van Mallorca

van de Balearen is Mallorca het grootste eiland en hiermee heeft Mallorca ook de meeste bezienswaardigheden. De mooiste en meest bezochte bezienswaardigheden lopen uiteen van culturele bezienswaardigheden tot mooie natuurgebieden. Bezienswaardigheden die niet overgeslagen mogen worden tijdens een Mallorca vakantie zijn de druipsteengrotten, kasteel Bellver en de Basiliek en het klooster van San Fransiscus. Ook zijn er veel bezienswaardigheden uit het verleden en door dat Mallorca in veel handen is geweest in al die jaren zijn er veel bezienswaardigheden terug gevonden uit de oudheid. Het landschap van Mallorca is ook een bezienswaardigheid opzich want het heeft een prachtig berglandschap en in het noorden zijn er enorm veel rotsformaties te zien. In het zuiden van het eiland zijn heel veel mooie stranden en baaien te vinden. De mooiste stranden zijn te vindne bij de badplaats Cala Minor, maar naast mooie stranden heeft Cala Minor ook historische pracht. Het plaatsje Santa Ponsa heeft een fantastisch achterlandschap en ligt aan de zuidwestelijke baai van Palma de Mallorca. Ook qua flora en fauna heeft Mallorca veel te bieden. Op het eiland komen onder anderen kroondennen, laurieren en olijfbomen voor. Maar er groeien op het eiland ook klaprozen, bergkamille en dwergheesters. Dieren die voorkomen op Mallorca zijn vleermuizen, gekko’s, wezels, nachtegalen en genetkatten. Alle bezienswaardigheden zijn zowel te voet, fietstent of met de auto te bezichtigen. Voor de flora en fauna is het aan te raden om een wandeltocht of een fietstocht te maken.

Uitgaan en winkelen in Mallorca

Zoals al vermeld is het zuiden van het eiland ieder jaar het decor van feestende jongeren die zich volledig laten gaan tijdens hun Mallorca vakantie. In de badplaatsen El Arenal en Palma de Mallorca zijn dan ook meer dan genoeg barretjes, cafés, discotheken en clubs te vinden. In El Arenal is een Duits gedeelte en een Nederlands gedeelte maar het is iedereen aan te raden om een keer uit te gaan in het Duitse gedeelte. In de Bierstrasse zoals het Duitse gedeelte genoemd word waan je je bijna in Duitsland maar de sfeer is er uiters gemoedelijk. In het Nederlandse gedeelte zijn discotheken en cafés te vinden als feestcafe Shooters, Café de slok, Discotheek Veronica, 538, ClubNL en Heeren van Amstel. In Palma de Mallorca bevinden zich ook meerdere clubs en discotheken. In deze badplaats staat ook één van de grootste discotheken van Europa namelijk BCM. In andere delen op het eiland gaat het er een stuk rustiger aan toe en daar kan men genieten van een geweldige avond op één van de vele terrasjes aan de boulevard of in de badplaats. Voor de genen die willen winkel tijdens de vakantie is het aan te raden om Palma de Mallorca te bezoeken, want hier zijn diverse grote kledingwinkels gevestigd. Voor souvenirs kan in iedere badplaats gewinkeld worden.