Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Last-Minute naar Málaga

Share Article

Ben je op zoek naar de perfecte plek aan de Costa del Sol? Dan is zeker Málaga een bezoekje waard! Op het gebied van cultuur, culinair en natuurlijk zon, zee & strand ben je in Málaga aan het juiste adres. De geboortestad van Pablo Picasso biedt een rijke variatie aan musea, kerken en een arena voor stierengevechten. Het prachtige Málaga ligt in Andalusië, aan de warme zuidkust van Spanje. De haven is één van de grootste en meest belangrijke havens in het zonovergoten land dat bekend staat om sangria en tapas. Daarnaast is de plaatselijke bevolking is erg vriendelijk voor toeristen. Mede daarom is een last-minute Málaga boeken zeker aan te bevelen!

 

Culturele hoogtepunten in Málaga

Als je na een paar dagen rust op een badhanddoek aan de Middellandse Zee klaar bent om cultuur op te snuiven, zijn er een heleboel opties. De kathedraal van Málaga is een goed beginpunt. Vanuit bijna iedere hoek van de stad zie je de hoge toren van deze prachtige kathedraal. Dit maakt de kathedraal erg herkenbaar wanneer je in Málaga bent voor een heerlijke stedentrip. Eenmaal binnen zie je een diversiteit aan bouwstijlen, omdat de bouw van deze kathedraal ruim 200 jaar heeft geduurd!

Wil je nog dieper de geschiedenis in? Dat is zeker mogelijk! Het Moorse fort Alcazaba stamt uit de 11e eeuw en is een ware trekpleister in het zonnige Málaga. Dit best bewaarde fort uit deze eeuw is nu een archeologisch museum met prachtige ruïnes van een Romeins theater en kasteel de Gibralfaro. Vanaf de ruïnes van het kasteel kun je over een groot deel van de stad kijken. Dit geeft een fantastisch uitzicht over Málaga tijdens je vakantie.

 

Tapas en sangria

Om een goede mix te maken tussen bezienswaardigheden in Málaga en de echte Spaanse keuken, is een bezoek aan het museum van Picasso een aanrader. Dit museum is gelegen in het midden van de stad. Op het moment dat je een stap uit het museum zet, de Spaanse zon in, loop je zo de binnenstad in die rijk is aan heerlijke typische Spaanse eettentjes. Een leuk voorbeeld van zo’n restaurant is El Pimpi, waar zelfs de kaart in Málaga-thema is. Voor een klein bedrag heb je
een heerlijk voor-, hoofd-, en hemels nagerecht! De combinatie van het Spaanse drankje sangria en de Spaanse keuken is er zeker één om over naar huis te schrijven!
Malaga vakantie

 

You might also like

5 Tips voor op vakantie naar Spanje

Tips voor op vakantie naar Spanje   Wanneer je op vakantie naar Spanje gaat is het belangrijk dat je een beetje voorbereid bent. Dit scheelt

#Mindey

@mindey