Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

lanzarote spanje

 

Het meest noordelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden is Lanzarote. Lanzarote ligt voor de kust van Marokko en toch behoort het eiland tot het koninkrijk van Spanje. Het eiland is van vulkanische oorsprong en de laatste uitbarsting dateert uit 1824 en hierdoor zijn meerder dorpen volledig weggevaagd. Bij Lanzarote behoren ook nog 3 kleinere eilanden namelijk La Graciosa, Alegranza en Montaña Clara. Lanzarote heeft een spectaculair landschap wat doet denken aan een maanlandschap. Het mooie en uitgesproken landschap mag ook niet aangetast worden en daarom zijn er meerdere wetten opgesteld voor het eiland, waaronder in staat dat hoogbouw verboden is en dat er geen reclame uitingen langs de weg mogen worden geplaatst. Het komt niet vaak voor maar Lanzarote is maar één van de weinige bewoonde eilanden die door UNESCO als geheel uitgeroepen is tot biosfeerreservaat. Jaarlijks komen er duizenden toeristen om geheel Lanzarote te aanschouwen en niet alleen het landschap is er mooi, ook de stranden en de vele kunstwerken van Cesar Manrique. Deze man is er ook verantwoordelijk voor dat Lanzarote onaangetast blijft want iets wat mooi is moet niet verpest worden. Lanzarote heeft ook prachtige zandstranden van witte zandstranden tot zwarte lavastranden. Aan bezienswaardigheden op Lanzarote geen gebrek en veel toeristen combineren dan ook een strandvakantie met het bezichtigen en het ontdekken van het eiland. Lanzarote is een veelzijdige vakantiebestemming want het maakt niet uit of je nu komt voor de stranden, de rust, de natuur en cultuur of voor sportactiviteiten. Het is allemaal mogelijk op dit wonderschone eiland.

 

Interessante plekken op Lanzarote

Lanzarote is een fantastisch eiland met een uitgesproken landschap dat zich kenmerkt door heuvels, kraters en lava. Doordat de lava bijna geen water doorlaat in de bodem is er nauwelijks sprake van begroeiing op deze plekken van het eiland. Bij een vakantie op Lanzerotezijn er interessante plekken genoeg die een bezoek meer dan waard zijn. Zo zijn de witte stranden van Papagayo een plaatje evenals de groene bergen van Famara. Ook zijn er veel vriendelijke doren en stadjes die een serene rust met zich meebrengen. Ook zijn er adembenemende vergezichten op het eiladn en zijn er meerdere lavatunnels te bewonderen. Er is nog enige ondergrondse vulkanische activiteit waar te nemen bij de vuurbergen in het Nationaal Park Timanfaya. Ook de kunstwerken en de onder architectuur gebouwde huizen van Cesar Manrique zijn op bijzondere plaatsen te vinden. Door de wijnroute La Geria te volgen word ook de duurzame manier van wijnbouwen op Lanzarote ontdekt. In het zuiden van Lanzarote zijn ook de zoutpannen van Janubio een bezienswaardigheid. De zoutpannen liggen langs de weg van Yaiza naar Playa Blanca. De zoutpannen zijn goed te combineren met andere bezienswaardigheden in het zuiden zoals El Golfo en Los Hervideros. Een hele bijzondere plek op Lanzarote zijn de groene grotten, La Cueva de los Verdes. Dit is een onderdeel van een ondergronds vulkanische gangenstelsel die gevormd werden door de uitbarsting van de vulkaan La Cornona.

 

Anders dan andere Canarische Eilanden

Het eiland Lanzarote is ten opzichte van andere Canarische Eilanden heel anders en dit heeft vooral te maken met het feit dat de toeristen hier niet echt komen voor een strandvakantie maar meer voor het spectaculaire binnenland en de vele bezienswaardigheden. Lanzarote is gezegd met diverse prachtige zandstranden maar toch kiezen de toeristen voor het binnenland. Wat Lanzarote ook anders maakt dan andere eilanden is dat er absoluut geen hoogbouw te vinden is en dit komt mede door de invloed van Cesar Manrique. Het eiland heeft een oprachtige schoonheid en toeristen word dan ook gevraagd om dit absoluut zo te houden, helemaal om dat Lanzarote als één van de weinige bewoonde eilanden op de wereldnatuurerfgoed wordt herkent door UNESCO.