Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

la palma spanje

 

Het meest noordwestelijk gelegen van alle Canarische Eilanden is La Palma en dit eiland ligt vlak voor de kust van afrika. La Palma onderscheidt zich voornamelijk van alle andere Canarische Eilanden omdat het ontbreekt aan massa toerisme. De Benahoarieten zijn de oorspronkelijke bewoners van La Palma, al is de oorsprong van deze stam nooit herleid. Van de cultuur van deze stam zijn nog belangrijke overblijfselen terug te vinden zoals grotwoningen, rotstekeningen en met stenen geplaveide paden. La Palma heeft aan de oostkust haar hoofdstad Santa Cruz, terwijl de grootste gemeente aan de westkant gelegen is. Het eiland heeft net zoals Tenerife en Gran Canaria een vruchtbare vochtige kant en een droge kant. Ook is het eiland net als de rest van de Canarische Eilanden volledig gevormd door vulkanische activiteiten. La Palma is het meest actieve eiland met als laatst geregistreerde vulkanische uitbarsting in 1971 van de Volcán Tenegiá. Doordat er nog steeds vulkanische activiteiten waargenomen zijn heeft ook een voordeel voor het landschap want de bodem is er enorm vruchtbaar en dat maakt het eiland het groenste eiland van de Canarische Eilanden. Op het eiland ligt ook het dorpje Tazacorte wat bekend staat als het dorpje met de meeste zonuren van Europa. La Palma word door veel mensen gezien als het eiland met de meeste schoonheid en hierdoor heeft La Palma als bijnaam La isla Bonita gekregen. La Palma is het eiland waar je als toerist naar toe gaat voor de rust en de natuur. La Palma is de meest authentieke Canarische vakantiebestemming van alle eilanden.

 

La Isla Bonita

Het eiland word door velen aangeduid als La Isla Bonita wat betekend het mooie eiland. La Palma is ook een fantastisch eiland en misschien wel het meest schitterende eiland door de hoge bergen, watervallen en de diepe groene dalen. Het eiland is dan ook met name geschikt voor vakantiegangers die van de natuur houden. Op het eiland kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden door de mooie natuur en kan er goed uitgerust worden in één van de pittoreske en schilderachtige dorpjes, waar een heerlijke sfeer hangt. Voor historische pracht moet er naar de hoofdstad Santa Cruz gegaan worden. Het straatbeeld in de hoofdstad zijn kleurige gevels met houten balkons en vele smalle straatjes en steegjes. Er zijn ook heel veel oude herenhuizen en gebouwen te bewonderen. Nog iets wat heel bijzonder is aan La Palma zijn de gitzwarte lava stranden. Aan deze stranden bevinden zich ook de toeristische badplaatsen waar jaarlijks de toeristen vertoeven tijdens een La Palma vakantie. Bekende badplaatsen van La Palma zijn Puerto Naos, Los Cancajos, Santa Cruz, Fuencaliente de La Palma en Los Llanos de Aridane. La Palma heeft een stabiel klimaat waarbij het zomers warm en droog is en in de winter iets zachter en kans op neerslag iets groter is. Het eiland heeft een uitstekend klimaat met zuivere lucht. Dit is ook één van de redenen geweest waarom het belangrijke onderzoekscentrum op de Roque de Los Nuchachos is gevestigd.

 

Ontspanning naar een dag in de natuur

Een heerlijke dag ontspannen naar een indrukwekkende dag of naar een lange wandeltocht is nooit verkeerd. Iedereen ontspant natuurlijk op haar of zijn eigen manier maar wat is er nu lekkerder dan verwent te worden in een wellness centrum. Een andere mogelijkheid tot ontspanning is om te gaan winkelen al heeft La Palma geen grote winkelketens of warenhuizen toch kan er in de badplaatsen waar toeristen komen gewinkeld worden. Er zijn ook diverse markt op het eiland waar lokaal verbouwde groenten en fruit gekocht kunnen worden en andere lokale handels waren. Een hele andere ontspanning is het opzoeken van een gezellig terras waar heerlijk genoten kan worden van een hapje en een drankje. Op La Palma kun je als toerist alle kanten op.