Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

la gomera spanje

 

Het eiland La Gomera is onderdeel van de Canarische Eilanden is het één na kleinste bewoonde eiland van dit archipel. Net zo als de rest van de Canarische eilanden behoort La Gomera ook tot het Koninkrijk van Spanje. De eerste bewoners op het eiland waren de Guanchen en in 1404 werd het eiland door de Spanjaarden veroverd. La Gomera was ook het laatste aanleg punt van Columbus voordat hij de oceaan ging oversteken. La Gomera is als enig eiland altijd een agrarisch eiland gebeleven. Toerisme en industrie hebben op het eiland nauwelijks voet aan de grond gekregen. La Gomera is ook al één van de weinige Canarische Eilanden waar totaal geen massa toerisme voorkomt. Het eiland is van vulkanische oorsprong en is erg vruchtbaar vandaar ook de vele bananenplantages. Het eiland kenmerkt zich door diepe ravijnen die bekleed zijn als een regenwoud van laurierbomen. De hoofdstad van het eiland is San Sebastian en in de hoofdstad is het huis van Columbus ook nog steeds te bewonderen. Het eiland verschilt nogal qua klimaat dit heeft vooral te maken met de zijde van het eiland. De zuidzijde is droog en de noordzijde is vruchtbaar, dit komt door de passaatwind die hier vochtige lucht heen brengt. De meeste toeristen die op het eiland zijn te vinden komen hier voor één dag via de veerboot vanuit Tenerife. La Gomera heeft pas sinds 1999 een luchthaven, maar deze luchthaven wordt alleen voor nationale vluchten gebruikt. Een vakantie naar La Gomera zal altijd via Tenerife verlopen. Voor vakantiegangers die houden van rust, natuur en wandelen is La Gomera het perfecte eiland voor een vakantie.

 

Cultuur en natuur

La Gomera heeft een uitgesproken natuur en de hoogvlakten en de dalen zijn dicht bebost. Dit gebied vormt samen het beschermde Nationaal Park Garajaonay, wat door UNESCO erkent word al wereldnatuurerfgoed. In het gebied groeien maar liefst 450 soorten bomen en planten en het bijzondere aan dit park is dat er vrijwel altijd een constante mist aanwezig is. In het park ligt ook een oeroud laurierbos. Het Nationaal park is zeer geliefd bij wandelaars. De Gomeranen zoals de lokale bevolking genoemd wordt op het eiland hebben een unieke manier om te communiceren tussen de brede valleien. Er word namelijk gesproken met een soort gefloten taal genaamd Silbo. Deze gefloten taal is ontwikkeld door de Guanchen en La Gomera is het enige eiland waar de gefloten taal nog in ere word gehouden. Silbo is sinds de 21ste eeuw een verplicht schoolvak geworden om ervoor te zorgen dat de traditie van deze gefloten taal in ere blijft. Aan de kust van La Gomera is ook het zeshoekige vulkanisch natuurmonument Los Organos (basaltrotsen) te bewonderen. Dit natuurmonument is alleen vanaf een bootexcursie te bewonderen. La Gomera heeft weinig stranden en het is hierdoor ook geen eiland waar een strand vakantie gebruikelijk is.Het eiland staat vooral bekend als het eiland voor natuurtoerisme, ondanks dat alle natuurmonument niet eenvoudig te bereiken zijn.

 

Genieten van de natuur en alle rust op La Gomera

La Gomera is geen toeristen oord en dat vinden sommige vakantiegangers heerlijk. Één zijn met de natuur en genieten van de rust die het eiland met zich mee brengt. Het eiland zal nooit zo toeristisch worden als bijvoorbeeld Gran Canaria en Tenerife omdat het eiland weinig stranden heeft. La Gomera moet het hebben van natuurtoerisme want het heeft een prachtige natuur en voor vakantiegangers op Tenerife is het dan ook zeer aan te raden om de overtocht van 45 minuten te doen om in één dag dit wonder schone natuur eiland te bezoeken. La Gomera heeft prachtige accommodaties die heerlijk rustig zijn gelegen. Voor een La Gomera vakantie zal er eerst een vlucht naar Tenerife gepakt moeten worden alvorens er op Tenerife de veerboot gepakt kan worden naar de hoofdstad San Sebastian op La Gomera.