spanje

 

 

Spanje heeft door haar geografische ligging alleen in het noordwesten te maken met de zogenaamde straalstromen. Hierdoor kan het stevig waaien in deze regio van Spanje. De rest van het land en de eilanden hebben hier niet mee van doen. Doordat Spanje een onregelmatig landschap kent en voornamelijk uit berggebied bestaat kunnen er zeer veel verschillende klimaten worden onderscheiden. De meest mensen denken bij Spanje aan een zonovergoten land met altijd zomerse temperaturen, dit gaat helaas niet altijd op voor Spanje. In de zomermaanden is het weerbeeld inderdaad zonnig en warm en in het binnenland zelfs extreem warm. Voor de wintermaanden geldt dit helaas niet, in grote delen van Spanje voelen de wintermaanden echt winters aan. Zoals al aangegeven kunnen er in Spanje meerdere klimaten onderscheiden worden, grofweg kunnen we de volgende klimaatzones aangeven voor Spanje; mediterraan klimaat, landklimaat, zeeklimaat, woestijnklimaat, hooggebergteklimaat en het subtropisch klimaat.

In de Pyreneeën en op de Sierra Nevada kan in de winter en in het voorjaar aan wintersport gedaan worden. Een Spanje vakantie in het voorjaar in de buurt van de Sierra Nevada kan dan gecombineerd worden met een wintersportvakantie. Temperatuur verschillen kunnen in dit gebied oplopen tot wel 25 graden, van de kust tot aan de Sierra Nevada.

Spanje is een populaire overwinter bestemming en dat is ook niet raar met het heerlijke klimaat aan de kust. Voornamelijk de Costa Blanca is enorm populair bij overwinteraars. De Canarische Eilanden lenen zich ook goed om te overwinteren en dit komt omdat het op deze eilanden eigenlijk altijd lente is. In de winter moet liggen de temperaturen ongeveer rond de 18 graden aan de kust en op de Canarische Eilanden rond de 23 graden. Dit zijn ideale temperaturen voor overwinteraars of vakantiegangers die de winterzon willen opzoeken.