Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

kaart spanje

 

Omdat Spanje een buitengewoon groot land is en daarbij immens veel keuze mogelijkheden heeft voor een geweldige vakantie is het makkelijk om te weten waar de verschillende regio’s van Spanje liggen. Een vakantie plannen naar Spanje is een heel karwei als de bestemmingen niet bekend zijn. Daarom hebben wij de kaart van Spanje hier toegevoegd om u een indruk te geven hoe het land vormgegeven is en waar de verschillende Costa’s liggen. Niet te vergeten op de kaart van Spanje zijn de twee eilanden groepen de Balearen en de Canarische Eilanden. De populaire vakantiebestemmingen van Spanje liggen allemaal aan de kant van de zee, in het Oosten en in het Zuiden van het vasteland. De Balearen liggen direct voor de Oostkust van Spanje in de Middellandse Zee. De Canarische Eilanden liggen niet direct in de buurt van het Spaanse vasteland, de Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan voor de Westelijke Sahara en voor de kust van Marokko. Iedere regio van Spanje heeft een eigen identiteit en dat maakt Spanje voor veel mensen een volmaakt vakantieland.

 

Omliggende landen en zeeën van Spanje

Spanje wordt niet alleen omringd door verschillende zeeën maar ook door een aantal landen. In het Noorden grenst Spanje volledig aan buurland Frankrijk en aan Andorra. In het Westen grenst het vasteland van Spanje direct aan Portugal en voor de rest is Spanje volledig omringd door zee. Spanje wordt omringd door meerdere zeeën namelijk; de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan, de Golf van Biskaje en de Cantabrisch Zee. Daarnaast heeft Spanje nog belangrijke rivieren als de Ebro en de Taag. De buurlanden en de zeeën zijn allemaal goed te zien op de kaart Spanje.

 

Regio’s van Spanje op de kaart

Spanje is onderverdeeld in meerdere regio’s en deze regio’s zijn weer onderverdeeld in provincies. Spanje telt 17 autonome regio’s en twee autonome steden. De regio’s die Spanje onderscheid zijn; Andalusie, Aragon, Asturie, Balearen, Baskenland, Canarische Eilanden, Cantabrie, Catalonie, Extremadura, Galicie, Castilie-La Mancha, Castilie en Leon, La Rioja, Madrid, Murcia, Navarra en Valencia. De autonome steden van Spanje zijn Ceuta en Melilla. Iedere regio van Spanje heeft haar eigen persoonlijkheid en dat maakt Spanje tot een veelzijdig vakantieland.

 

Geliefde Spaanse Costa’s

De Spaanse Costa’s lopen van de Oostkust helemaal door tot aan de zuidkust bij Portugal. De geliefde Costa’s waar ieder jaar duizenden toeristen naar toe trekken zijn goed te zien op de kaart van Spanje. In het Noordoosten ligt de geliefde Costa Brava en in het Zuidoosten de Costa del Sol en in het Zuiden de Costa de la Luz. Hieronder ter verduidelijking van waar de Costa’s lopen op de kaart Spanje;