Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Informatie spanje

Spanje is één van de meest populaire vakantielanden bij Nederlandse toeristen. Dit komt door het aantrekkelijke klimaat, de bereikbaarheid, de lange kustlijn, de diversiteit en de verschillende eilanden groepen die behoren tot het Koninkrijk van Spanje. Spanje bestaat uit 17 autonome regio’s en 2 autonome steden. De regio’s van Spanje zijn;

Andalusië
Aragón
Asturië
Balearen
Baskenland
Canarische Eilanden
Cantabrië
Catalonië
Extremadura

Galicië
Castillië-La Mancha
Castillië en León
La Rioja
Madrid
Murcia
Navarra
Valencia

Autonome steden
De twee autonome steden liggen in het noorden van Afrika en zijn Ceuta en Melilla.
Het grootste gedeelte van Spanje bestaat uit berggebied met als de belangrijkste bergketens de Pyreneeën en de Siërra Nevada. Het Spaanse vasteland grenst in het noorden aan Frankrijk, in het westen aan Portugal en in het zuiden aan het Brits overzees gebied Gibraltar. Het vaste land word ook omringd door meerdere zeeën te weten in het oosten aan de Middellandse Zee, zuiden aan de straat van Gibraltar, in het zuidwesten aan de Atlantische Oceaan. Spanje heeft ook twee eilandengroepen te weten de Balearen en de Canarische eilanden. De Balearen liggen voor de oostkust van het Spaanse vasteland in de Middellandse Zee. De Canarische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Afrika. De hoofdstad van Spanje is Madrid en ligt centraal op het vasteland.

Officiële taal
De officiële taal die gesproken word in Spanje is het Spaans. Lokaal word er gesproken met een eigen dialect. Maar naast de officiële taal erkent Spanje nog vier regionale talen namelijk, het Catalaans, het Aranees, het Baskisch en het Galicisch. Op de eilanden word ook Spaans gesproken maar dan met invloeden van buiten af. Vroeger spraken ze op de Canarische eilanden de gefloten taal, Silbo Gomero. Deze taal word tot op heden alleen nog in ere gehouden op het eiland La Gomera.

Mediterraan klimaat
Spanje is al van oudsher een veel bezocht vakantieland en dan met name de kustgebieden en de eilanden. Door het uitermate goede klimaat leent Spanje zich ook uitstekend als vakantieland en dit het hele jaar door. Door de diversiteit in het landschap en door de eilanden kent Spanje meerdere klimaten. Het vasteland van Spanje heeft te maken met het mediterraan klimaat, woestijnklimaat, landklimaat en het zeeklimaat. De Balearen heeft te maken met een mediterraan klimaat en de Canarische eilanden hebben te maken met een subtropisch klimaat. Door de verschillende klimaten is er altijd wel een bestemming te vinden in Spanje waar een heerlijke zonvakantie in doorgebracht kan worden.

Hét vakantieland
Zoals al benoemd is Spanje een ideaal vakantieland en dit komt mede door de verschillende klimaten. Populaire vakantieoorden in Spanje zijn de verschillende Costa’s van het Spaanse vasteland en de verschillende eilanden van zowel de Balearen als de Canarische Eilanden. De meeste toeristen die voor een Spanje vakantie kiezen zijn Engelsen, Duitsers, Fransen, Nederlanders, Belgen en tegenwoordig komen er steeds meer toeristen uit Scandinavië naar Spanje voor een Spanje zonvakantie. Iedere Costa of elk eiland heeft zijn populaire badplaatsen waar toeristen graag samenkomen voor het vieren van de vakantie. Op het vasteland zijn dat; Blanes, Salou, Marbella, Torremolinos, Benidorm en Lloret de Mar. Ook grote steden zijn populair bij toeristen zoals; Madrid, Barcelona en Sevilla. De eilanden die dienst doen als toeristen oorden zijn op de Balearen; Ibiza, Mallorca en Menorca. En van de Canarische Eilanden zijn de populaire vakantiebestemmingen; Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote. Spanje heeft meer dan genoeg vakantiebestemmingen en geen enkele bestemming zal het zelfde aanvoelen omdat iedere streek, stad of eiland zijn eigen identiteit heeft.

Van alles wat
Spanje is het ideale vakantieland voor welke vorm van vakantie dan ook. Van strandliefhebbers tot aan backpackers het is allemaal mogelijk in Spanje. Niet alleen de prachtige stranden maar ook de cultuur, natuur, sfeer en vele uitgaansmogelijkheden dragen bij aan een ideale zonvakantie. Het land heeft een rijke geschiedenis waarvan veel culturele bezienswaardigheden bewaard zijn gebleven. Ook is Spanje het land van de vele natuurgebieden waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden. Spanje is makkelijk bereikbaar via verschillende wegen, de snelste manier blijft het vliegtuig maar ook met de auto, bus of trein is Spanje goed te bereiken. Rondreizen door Spanje is ok goed mogelijk mede door de goede infrastructuur kan er snel van A naar B gereisd worden.

Veel bezienswaardigheden
Het land heeft een groot aantal bezienswaardigheden en deze zijn verdeeld over bijvoorbeeld grotten, ruïnes, natuurgebieden, vulkanen, kathedralen en monumenten. Door heel Spanje zijn maar liefst meer dan 1308 bezienswaardigheden te bezoeken of te bezichtigen. En de bezienswaardigheden vallen in de categorieën van bijzondere bouwwerken, musea, pretparken, sightseeing, sport, winkelen, monumenten, nachtleven en natuurparken/gebieden. De meest bekendste bezienswaardigheid staat in Barcelona en is de La Sagrada Familia. Niet alle bezienswaardigheden zijn even makkelijk te bezichtigen sommige natuurparken en natuurschoon liggen zeer afgelegen en vergen enige moeite voordat het bezichtigd kan worden.

Culinair eten
De Spaanse keuken staat bekend om het gebruik van authentieke producten zoals olijfolie. De Spaanse keuken ia daarnaast voornamelijk bekend om de paella en de koude tomaten soep Gazpacho. Iedere regio en stad geeft een eigen twist aan het eten en heeft ook haar eigen specialiteiten op culinair gebied. Anders dan in Nederland is de hoofdmaaltijd van de dag de middagmaaltijd. Tijdens het hoofdmaaltijd word er een voor, hoofd en bijgerecht gegeten als afsluiter wordt er een dessert geserveerd. Spanjaarden nemen altijd alle tijd voor maaltijden. In de avond komen Spanjaarden altijd massaal bij elkaar om te eten en te drinken en dan voornamelijk kleine gerechten, beter bekend als tapas. Een Spanje vakantie kan niet zonder een avond paella of tapas te hebben gegeten in één van de lokale Spaanse eetgelegenheden.

Snel en eenvoudig
De snelste en makkelijkste manier om een vakantie in Spanje te vieren is om een vliegvakantie te boeken. In totaal heeft Spanje maar liefst 105 vliegvelden voor de burgerluchtvaart. Van de 105 vliegvelden zijn er maar 33 bestemd voor internationale vluchten. De belangrijkste luchthavens van Spanje zijn El Prat bij Barcelona en Barajas bij Madrid. De eilanden hebben allemaal een eigen luchthaven en sommige eilanden hebben zelfs de beschikking over 2 luchthavens. Het eiland Formentera heeft geen luchthaven, voor een vakantie naar dit eiland dient er naar Ibiza gevlogen te worden en vanuit hier pakt men dan de veerboot naar Formentera. De infrastructuur van Spanje is heel goed en er kan dan ook met gemak met een huurauto gereden worden. Met een huurauto kunnen bezienswaardigheden en prachtige zandstranden ontdekt worden.

Spaanse cultuur
Spanje is een land van tradities en deze willen ze in ere houden. Zo worden er ondanks de vele protesten nog steeds stierengevechten gehouden, maar dit maakt deel uit van de Spaanse cultuur. Vooral in het zuiden van het Spaanse vasteland worden nog veel Stierengevechten gehouden in één van de Arena’s. Catalonië is de eerste autonome regio die sinds 2012 de stierengevechten heeft verboden. Spanje heeft ook een groot aantal nationale feestdagen die uitbundig gevierd worden. Het is als toerist zijnde één ware happening om een nationale feestdag mee te maken in Spanje.