Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Ibiza

ibiza spanje

In de Middellandse Zee ligt het eiland Ibiza en het is één van de Pityusen wat een subgroep is van de eilandengroep de Balearen. Het eiland Ibiza wordt in het Spaans ook wel Eivissa genoemd en het is het meest westelijk gelegen van alle eilanden van de Balearen. Ibiza is één van de populairste eilanden van de Balearen. Dit komt omdat Ibiza ieder jaar in de zomer duizenden jongeren als toeristen over de vloer krijgt die speciaal naar Ibiza afreizen voor zon, zee en feesten. Ibiza wordt ook wel het party eiland genoemd met de meest exclusieve feesten. Ieder jaar komen er DJ’s met een grote reputatie naar Ibiza om er een mooie set neer te zetten in één van de vele discotheken. De belangrijkste plaatsen op Ibiza zijn Ibiza Stad en Antoni de Portmany. Ibiza staat dan wel vooral bekend om haar bruisende nachtleven, maar Ibiza heeft ook prachtig mooie stranden, een divers landschap en een mooie natuur. Er zijn ook rustige gebieden waar de stranden  minder druk zijn; bijvoorbeeld Cala Llenya en Cala Vadella.

Bezienswaardigheden Ibiza

Wie de eerste bewoners waren op het eiland is niet geheel duidelijk. De meeste overblijfselen die er gevonden zijn op Ibiza stammen uit de Carthaagse of Punische tijd. De Carthagers hebben de huidige hoofdstad van Ibiza gesticht. Ook de Romeinen hebben een lange tijd op Ibiza geleefd en wel in de stad die de Carthagers gesticht hebben. Daarnaast is Ibiza nog in handen geweest van de Byzantijnen en de Arabieren. Door deze rijke geschiedenis van Ibiza zijn er nog veel invloeden terug te vinden uit deze tijden. Pas in de vijftiende eeuw werd Ibiza bij het Spaanse koninkrijk gevoegd doordat Ferdinand van Aragon met Isabella van Castilië trouwde. De bezienswaardigheden van Ibiza zijn voornamelijk de prachtige witte zandstranden, maar ook Ibiza stad is een bezienswaardigheid. Voornamelijk Dalt Vila het historische centrum van Ibiza stad is fantastisch met veel winkeltjes en cafeetjes. Vlakbij Dalt Vila ligt ook de haven La Marina waar het altijd gezellig is. In de stad Sant Antoni de Portmany is het EI van Columbus als monument te vinden, men zegt dat Columbus op Ibiza in deze stad is geboren. In deze stad is de zonsondergang ook het mooist te zien en helemaal bij één van de gezellige eetgelegenheden. Het meest zuidelijke plaatsje van het eiland Sant Joseph de sa Talaia biedt een fantastisch uitzicht op het naast gelegen eiland Formentera. Verder heeft Ibiza een prachtig landschap met veel baaien en de bergrug els Amunts.

Zon, zee en prachtige zandstranden

Ibiza is gezegend met parelwitte zandstranden met veel beachclubs waar heerlijk genoten kan worden van de zon en de zee met op de achtergrond muziekbeats. Er zijn hele drukke stranden op Ibiza waar alle toeristen de hele dag genieten van de zon. Maar er zijn ook zeer rustige stranden te vinden waar genoten kan worden van alle rust. Naast parelwitte zandstranden heeft Ibiza ook kiezelstranden wat ideaal is om te duiken of te snorkelen. De meeste stranden van Ibiza zijn kindvriendelijk omdat het strand langzaam afdaalt de zee in. Ibiza leent zich ook goed voor surfers zodra er een zuider wind op steekt. Er zijn ook homo vriendelijke stranden op Ibiza en de tolerante sfeer is hier uitstekend en bekend over de hele wereld.

Feesten tot in de late uurtjes

Waar Ibiza voornamelijk bekend om staat is de geweldige feesten die er jaarlijks gehouden worden in de diverse discotheken. In Ibiza Stad en in San Antonio Abad kan tot in de late uurtjes gefeest worden. Ibiza wordt niet voor niets het party eiland genoemd van Spanje en de voornaamste reden hiervoor is dat er wereld bekende DJ’s hier fantastische sets draaien. Toeristen uit alle windstreken komen naar Ibiza om een live set van één van de bekende DJ’s bij te wonen. Ook overdag kan er al gefeest worden bij één van de beachclubs. Bekende clubs op Ibiza zijn; Pacha, Anfora, Blue Rose, Eden en Space.