Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Gran Canaria

gran canaria

In de Atlantische Oceaan ligt het archipel de Canarische Eilanden en Gran Canaria is één van de eilanden die behoren tot dit archipel. Gran Canaria behoort tot het Spaanse Koninkrijk samen met de andere eilanden van de Canarische Eilanden en de Balearen die in de Middellandse Zee zijn gelegen. Gran Canaria ligt voor de noordwest kust van Afrika en het eiland heeft een vulkanische oorsprong. Ten zuidoosten van Gran Canaria ligt het eiland Tenerife en Fuerteventura ligt ten westen van Gran Canaria. De Canarische Eilanden hebben twee hoofdsteden namelijk het op Gran Canaria gelegen Las Palmas en op het buureiland Tenerife gelegen Santa Cruz. Gran Canria is het ideale vakantie eiland, omdat het van alles te bieden heeft aan haar toeristen. Het is niet voor niks één van de meest populaire zonvakantie bestemmingen van Europa. Van prachtige stranden tot cultuurhistorische bezienswaardigheden alles is te vinden op dit zonovergoten eiland. Toeristen uit alle windstreken komen graag naar Gran Canaria om te genieten op één van de vele stranden zoals die van Playa del Inglés, Maspalomas en Amadores. Maspalomas staat bekend om haar enorme zandduinen waar het net lijkt of je in de woestijn loopt. Gran Canaria heeft veel meer te bieden aan haar toeristen, want het binnenland is prachtig met al die hoge bergen en op meerdere plekken is het mogelijk om van een prachtig uitzicht te genieten. Ondanks dat de hoofdstad noordelijk gelegen is gaan alle toeristen massaal naar het droge en warme zuiden. Het zuiden van het eiland is veel warmer dan het noorden, het noorden van het eiland is dan ook een stuk groener als in het zuiden.

Subtropisch klimaat

Gran canaria heeft een uitstekend klimaat en dat is ook de reden waarom zoveel toeristen jaarlijks af reizen naar dit eiland dat gelegen is in de Atlantische Oceaan. Gran Canaria is over het algemeen altijd warm en zonnig en dit komt door het subtropisch klimaat dat er heerst op het eiland. Vrijwel het hele jaar door heeft Gran Canaria een vrij gelijkmatige temperatuur en dit komt mede door de vochtige noordoostpassaat, de Canarische stroom en de aftakking van de Golfstroom. Las Palmas zou volgens de universiteit van Syracus zelfs het beste klimaat van de wereld hebben. De gemiddelde temperatuur voor heel Gran Canaria ligt op 22 graden Celsius, maar het zuiden is stukken warmer. Wanneer een wind vanuit de Sahara opsteekt en over de Atlantische Oceaan trekt kan het zelfs in het zuiden al gauw boven de 40 graden Celsius worden. Het zuiden van het eiland is veel warmer doordat dit gedeelte van het eiland in de regenschaduw ligt van de bergen. Door het uitstekende klimaat van Gran Canaria komen er jaarlijks heel veel toeristen om hier te genieten van een zon, zee en strandvakantie.

Eiland met een rijke geschiedenis

Gran Canaria is een eiland met een rijke geschiedenis die terug gaat tot wel 3000 v.Chr. Toentertijd leefden op het eiland de Guanchen en zij zijn de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. Op het eiland zijn dan ook meerdere overblijfselen te vinden die bewaard zijn gebleven zoals grotten (waarin de Guanchen woonden), aardewerk, petroglieven en de gefloten taal van de Gaunchen. Andere bezienswaardigheden die op het eiland te bewonderen zijn; het huis van wereldreiziger Columbus, botanische tuin Jardin Botanico Canario Viera y Clavijo, Palmitos Park, lokale markt in de vissersplaats Arguineguin, Puerto de Mogán (het kleine Venetië), Roque Nublo, zandduinen van Maspalomas, Artenara waar nog veel grotwoning bewoond zijn, Terror de plaats met oorspronkelijke bebouwing en de vuurtoren Faro de Maspalomas. Verder heeft Gran Canaria ook een afwisselend landschap wat kan zorgen voor mooie plaatsjes. Ook heeft het eiland de zeldzame drakenboom (Dracaena draco) die er groeit naast de palmbomen en de platanen.

Uitbundig nachtleven op Gran Canaria

Sinds de komst van de toeristen naar Gran Canria is het heel hard gegaan met de ontwikkeling van het eiland. Toeristen willen namelijk alles wat ze van huis uit gewent zijn aan treffen op de vakantiebestemming, dit geldt ook voor het nachtleven. In verschillende plaatsen is het mogelijk om de hele nacht door te feesten in één van de vele clubs en discotheken. De bekendste uitgaansplek van Gran Canaria bevind zich in Playa del Ingles. De Kasbah is enorm bekend en staat ook wel bekend als de uitgaanskuil omdat alle clubs en discotheken zich in een kuil bevinden. Naast de Kasbah is ook Plaza een bekende uitgaansplek op Gran Canaria. Yumbo Centre Playa del Ingles is ook een veel bezochte plek om vooral wat te gaan eten en te drinken. Yumbo Centre is homovriendelijk en hier spelen de meeste bars dan ook op in. Ook in andere plaatsen zijn er genoeg mogelijkheden om de avond af te sluiten met een drankje in een bar of café.