Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Fuerteventura

Fuerteventura behoort tot het archipel de Canarische Eilanden en is gelegen in de Atlantische Oceaan. Fuerteventura is onderdeel van het Koninkrijk van Spanje, ondanks dat Fuerteventura voor de noordwestkust van Afrika ligt. Het eiland is van vulkanische oorsprong en had altijd een vruchtbare bodem. Door diverse vulkaanuitbarstingen, droogtes en zand uit de Sahara hebben ervoor gezorgd dat de landbouw op Fuerteventura in één stortte. Voordat de landbouw op het eiland instortte werd het eiland ook wel de graanschuur van de Canarische Eilanden genoemd. Vandaag de dag moet het eiland in de Atlantische Oceaan het voornamelijk hebben van het toerisme. De snelste en enige manier om het eiland te bereiken is via de luchthaven van Fuerteventura dat gelegen is in het oosten van het eiland bij de plaats Puerto del Rosario. De toeristen die vanuit alle windstreken jaarlijks het eiland aandoen komen vooral voor de prachtige witte zandstranden. De witte zandstranden zijn op de meeste plaatsen kindvriendelijk en daarom is Fuerteventura populair bij gezinnen met kinderen. Ook watersportliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Fuerteventure want door een constante passaatwind is het eiland ook geliefd bij windsurfers en kitesurfers. Het eiland is nog steeds in ontwikkeling qua toerisme en hierdoor wordt er op het eiland nog volop gebouwd en dan met name in de all inclusive sector. Fuerteventura is dus zeer geschikt voor een Spanje all inclusive vakantie.De bekendste badplaats op het eiland is Corralejo, hier trekken de toeristen vanuit alle windstreken massaal naar toe. Het eiland is gezegend met een subtropisch klimaat en hierdoor is het eiland het hele jaar te boeken als vakantiebestemming. Door de constante passaatwind zijn de zomers lekker warm en de winters zacht.

Vliegvakantiespanje.net
Groepsvakantie
Lees verder
Vliegvakantiespanje.net
Voordelig naar Portugal
Lees verder
Vorige slide
Volgende slide

Bezienswaardigheden Fuerteventura

Op het eiland zijn meerdere bezienswaardigheden en uitzicht punten waar het absoluut genieten is van het eiland Fuerteventura. Het eiland dat bedekt is met Sahara zand oogt van sommige uitkijk punten als één grote woestijn. Toch zijn er verschillende plaatsen waar ook historische gebouwen te bewonderen zijn. Fuerteventura heeft ook meerdere natuurparken waaronder Parque Natural de corralejo. Dit natuurpark bestaat uit golvende duinen met hierop lichte begroeiing. Ook Parque Rural de Betancuria is de moeite waard om te bezoeken, want dit natuurpark heeft een prachtig vulkaanlandschap. Fuerteventura heeft in haar totaal 10 officiele bezienswaardigheden en musea. Een ware bezienswaardigheid zijn ook de eeuwen oude vissersdorpjes zoals El Cotillo, Puerto de los Muertos, Pozo Negro en Las Playitas. De voormalige hoofdstad van het eiland Betancuria heeft een groot aantal historische gebouwen midden in het centrum van de stad. Zo staat er de parochiekerk Santa Maria en een aantal sierlijke paleizen en oude burgerwoningen. De parochiekerk is open voor bezichtiging en vanaf het uitzichtpunt Mirador de Morrovelosa wordt er een mooi uitzicht gegeven over het eiland. Op het strand van Playa de Garey ligt een oud schip in de kust, namelijk de American Star. Dit schip uit de Verenigde Staten had een maritieme functie. In 1994 is het schip door een sterke stroming en hevige stormen in tweeën gebroken. De American Star is nu een toeristisch attractie geworden, al word het afgeraden om op onderzoek uit te gaan in en om het schip. Door de sterke stroming heeft dit al meerdere levens gekost. Tussen de twee Canarische Eilanden Fuerteventura en Lanzarote ligt het natuurreservaat Isla de Lobos wat een onbewoond eiland is. Isla de Lobos is vooral populair bij mensen die van wandelen houden.

Diversiteit in de lange kustlijn van Fuerteventura

Van alle Canarische Eilanden heeft Fuerteventura de langste kustlijn. De kustlijn is ruim 300 kilometer lang en er zijn meer dan 150 stranden te vinden op het eiland. De stranden variëren nogal van kleur en samenstelling, zo is het ene strand van zwart vulkanische ondergrond en anderen zijn weer goudgeel van kleur en weer andere stranden hebben fluweel zacht wit zand. Fuerteventura is een smal langwerpig eiland en tussen de oost en westkust is de afstand gering, maar de verschillen zijn enorm. De westkust is ruig en het zeewater is er donkerblauw van kleur, ook de wind heeft hier vrij spel. Tussen de kliffen door liggen grotere en kleinere stranden die moeilijk toegankelijk zijn. De oostkust heeft prachtige grote witte zandstranden met turquoise gekleurd zeewater. Fuerteventura is ideaal voor een zon en strandvakantie.