Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Een privévliegtuig huren, hoe werkt dat precies?

Share Article

Met een privejet de lucht in, dat klinkt als een grote droom. In een luxueuze cabine vlieg je naar je bestemming, zonder stinkende medepassagiers of drukte op de luchthaven. Je hebt de cabine helemaal voor jezelf en kunt zelfs bepalen wanneer je wilt vertrekken, terwijl een stewardess jouw wensen vervult. Dit klinkt bijna onwerkelijk. Denk je dat dit alleen weggelegd is voor multimiljonairs? Een vliegtuig huren is echter makkelijker en betaalbaarder dan je denkt. Vooral als je met anderen reist en de kosten deelt, valt het mee. We hebben wat onmisbare informatie voor je verzameld, waardoor jij binnenkort misschien wel met een privejet de lucht in gaat!

Met hoeveel personen ga je vliegen

Een groepsreis met een privévliegtuig kan sneller betaalbaar zijn dan gedacht. In de meeste gevallen betaal je voor een privévlucht de kosten van het hele vliegtuig. Waarom dan niet alle stoelen bezetten en de kosten delen? Kijk bijvoorbeeld eens op First Class Aviation voor je opties. Vaak is een privévlucht voor een groep voordeliger dan een commerciële vlucht bij een traditionele luchtvaartmaatschappij. Met deze optie geniet je niet alleen van exclusiviteit en comfort, maar ook van kostenbesparingen die het vliegen met een groep mogelijk maken.

Kies je vliegveld

Wereldwijd zijn er maar liefst 7000 vliegvelden waar privéjets kunnen landen, vaak ontoegankelijk voor reguliere vliegtuigen. In de VS zijn er bijvoorbeeld 5000 vliegvelden, waarvan slechts 500 worden gebruikt voor lijnvluchten. Dit biedt een enorme keuze en de mogelijkheid om naar minder toegankelijke bestemmingen te vliegen. Veel van deze vliegvelden hebben speciale platforms voor privéjets, met aparte faciliteiten voor vertrek en ontvangst. De service op deze luchthavens is doorgaans van hoog niveau, met snelle bagageafhandeling en douaneprocedures. Dit is een van de voordelen van het huren van een privéjet. Let op, tarieven voor het gebruik van deze luchthavens variëren; bijvoorbeeld, landen op London City Airport kost £1000 meer dan op Stansted.

Vergelijk de prijzen

Het is verstandig om prijzen van privéjets te vergelijken, net zoals bij reguliere vliegtickets. Kosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren als het seizoen, de bestemming en de vliegmaatschappij.Hoewel het huren van een privéjet duurder is dan een reguliere vlucht, zijn de prijsverschillen niet zo groot (vooral in vergelijking met businessclass-tickets). Voor een trip naar steden zoals Londen, Berlijn of Parijs, kun je al een 4-persoons privéjet huren vanaf € 1200, wat neerkomt op € 300 per passagier. Bovendien kun je op internet op zoek gaan naar aanbiedingen voor ‘empty legs’ in privévliegtuigen. Dit gebeurt wanneer een privéjet een lege stoel heeft of wanneer het vliegtuig leeg moet terugvliegen naar een ander vliegveld om nieuwe passagiers op te halen. Hoewel het flexibiliteit vereist, biedt het de mogelijkheid om tegen lage kosten luxe te vliegen. Wil jij ook eens privé vliegen? Ga dan eens online op zoek naar een goedkope aanbieder!

You might also like

5 Tips voor op vakantie naar Spanje

Tips voor op vakantie naar Spanje   Wanneer je op vakantie naar Spanje gaat is het belangrijk dat je een beetje voorbereid bent. Dit scheelt

#Mindey

@mindey