Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

costa dorado spanje

 

De Gouden Kust van Spanje is gelegen in het oosten van het vasteland en heeft een totale lengte van maar liefst 216 kilometer. De Costa Dorada behoort tot de regio Catalonië. De kust van de Costa Dorada varieert van stranden tot rotskusten. De Costa Dorada herbergt meerdere bekende en populaire badplaatsen, waaronder Salou, Coma Ruga en Sitges. De meest bekende badplaats van deze Costa is toch wel Salou. Al sinds jaar en dag komen toeristen naar de Costa Dorada voor het vieren van een welverdiende vakantie. De Costa Dorada ligt aan de Middellandse Zee en grenst aan de Costa’s; Costa del Garraf en Costa del Azahar. De Costa Dorada staat bekend om haar prachtige zandstranden en de vele feesten in het hoogseizoen. Niet alleen feestbeesten en strandliefhebbers komen aan hun trekken aan de Costa Dorada ook cultuurliefhebbers komen niets te kort in deze streek. In de streek zijn veel pittoreske dorpjes te vinden en mooie steden. Daarnaast is de Costa Dorada optimaal geschikt voor een vakantie met de hele familie, want iedereen kan zich vermaken in dit populaire gebied van het Spaanse vasteland. De Costa Dorada heeft lange en brede zandstranden die over het algemeen relatief rustig zijn.

 

Klimaat Costa Dorada

Het mediterraan klimaat zorgt ervoor dat de Costa Dorada een zeer geliefde vakantiebestemming in Spanje is bij heel veel Nederlandse toeristen. De zomermaanden zijn warm en droog, terwijl de wintermaanden juist mild zijn en de kans op neerslag toeneemt. De Costa Dorada mag dan wel een mediterraan klimaat hebben maar het is geen regio die geschikt is om er te overwinteren. Dit komt omdat het noordelijker gelegen is en in de wintermaanden neemt de kans op neerslag toe. De gemiddelde temperatuur aan de Costa Dorada is 20 graden Celsius. De beste reistijd voor deze streek loopt van april tot en met oktober.

 

Landschap en architectuur Costa Dorada

De kustlijn van de Costa Dorada ligt bezaaid met goudgele zandstranden afgewisseld met rotskusten. De naam Gouden Kust komt kan dan ook herleid worden van de goudgele zandstranden. Zodra het binnenland ingetrokken word zal het landschap bergachtig zijn. Dit prachtige landschap is ideaal voor een mooie wandeling en er kan zelfs aan bergbeklimmen gedaan worden. De bergen lopen op sommige plaatsen tot in de zee en dit levert mooie uitzicht punten op over de Costa Dorada. Vanuit de Costa Dorada ligt Barcelona op steenworp afstand en hier kan prachtige architectuur bewonderd worden. De bekendste architect van Barcelona die geboren is in de stad Reus is Gaudí. Bekende bouwwerken van deze bijzonder architect zijn allemaal te bewonderen in de hoofdstad van Catalonië. Het bekendste bouwwerk van Gaudí is de Sagrada Familia. Aan de Costa Dorada zijn zelf ook hele mooie bouwwerken te bewonderen, evenals in het middeleeuwse dorp Montblanc. De Costa Dorada is een veelzijdige vakantiebestemming waar cultuur, natuur en plezier bij elkaar komen.

 

Uitgaansleven in de Costa Dorada

Omdat de Costa Dorada een immens populaire vakantiebestemming is voor zowel jong als oud is er op het gebied van uitgaan en entertainment meer dan genoeg te beleven. Het aanbod aan uitgaansgebieden is enorm, zo heeft elke badplaats wel meerdere kroegen, bars, pubs en discotheken. De bekendste uitgaansgelegenheden zijn te vinden in Salou. Al sinds jaar en dag is Salou de place to be voor jongeren die een feestvakantie willen vieren. Ook aan de oudere vakantiegangers is gedacht zo zijn er meerdere amusement hallen en leuke boulevards waar heerlijk gewandeld of op een terrasje gezeten kan worden.