Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

costa del sol

 

 

De Spaanse Costa del Sol ligt in het zuidoosten van Spanje en strekt zich uit over een lengte van 300 kilometer lange kust. De Costa del Sol ligt direct aan de Middellandse Zee. Málaga is de bekendste stad in deze regio en scheidt de toeristenoorden van de rest van deze prachtige streek. De populaire badplaatsen van de Costa del Sol zijn Marbella, Torremolinos, Fuengirola en Benalmadena. Costa del Sol betekend vrij vertaald ‘zonnekust’ en dat is ook meer dan terecht, want deze Costa heeft vele zonuren en een heerlijke mediterrane klimaat. Door een aangename zeebries heerst er altijd een heerlijke temperatuur. De Costa del Sol strekt zich uit over een kustlijn van 300 kilometer lengte tussen de rots van Gibraltar tot aan de badplaats Amunecar. De Costa del Sol staat bekend om de vele zonuren, het heerlijke klimaat en haar brede zandstranden. De Costa del Sol ligt ook vlakbij het continent Afrika en bij helder weer kan de Afrikaanse kust gezien worden. De Costa del Sol ligt in de regio Andalusië en deze regio heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strandplezier. Het heeft een prachtig achterlandschap met als hoogte punt de Siërra Nevada. De Costa de Sol leent zich ook uitstekend voor overwinteraars. Er kan in de wintermaanden aan een combinatie gedaan worden van wintersportvakantie en een zonvakantie. Want op de Siërra Nevada kan geskied worden terwijl je beneden heerlijk kunt vertoeven op het strand. Een vakantie aan de Costa del Sol is voor iedereen weggelegd van jong tot oud iedereen kan zich hier uitermate goed vermaken.

 

Bezienswaardigheden Costa del Sol

De Costa del Sol is min of meer één groot toeristisch vakantieoord waar jaarlijks duizenden nationale en internationale toeristen naar toe trekken voor een vakantie aan de brede en lange zandstranden van deze zeer geliefde Costa. Kleine vissersdorpjes zijn in de loop van de jaren uitgegroeid tot ware toeristische trekpleisters met ontelbaar veel accommodaties om alle toeristen te kunnen herbergen. Ooit waren het kleine vissersdorpjes en de charme van de vissersdorpjes is misschien verdwenen maar meestal is er in het oude centum van de badplaats een schat aan bezienswaardigheden uit het verleden te vinden. Elke tegenwoordige toeristische badplaats heeft een rijk verleden, zo stond de populaire badplaats Torremolinos vroeger vol met windmolens. Nu is er in de hele badplaats nog maar één windmolen te bezichtigen. Het landschap is ook een bezienswaardigheid met haar diversiteit en natuurlijk de Siërra Nevada. Andere belangrijke monumenten staan in omliggende steden en dorpen zoals in Granada, hier staat een wereldberoemd monument het Alhambra. Dit monument is door UNESCO als werelderfgoed op de lijst gezet en tevens heeft UNESCO bepaald dat er maar een x aantal bezoekers per dag naar binnen mogen. In de regio Andalusië zijn ontelbaar veel culturele bezienswaardigheden zoals de flamenco dans en de stierengevechten. In de sta Ronda staat een hele mooie en bekende arena voor stierengevechten.

 

Natuur, klimaat en stranden van de Costa del Sol

Naast brede en lange zandstranden heeft de Costa del Sol een veelzijdig landschap met in het achterland veel bergen. De Costa del Sol heeft ook meerdere natuurparken waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. De natuurparken in de omgeving zijn Siërra Tejada en Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo. De meest belangrijkste natuurschat van de Costa del Sol zijn de grotten bij Nerja. De meeste stranden aan deze Costa zijn van grof zand en over het algemeen zijn alle stranden geschikt voor de kleinste toeristen. Het strand bij Torremolinos is minder geschikt want deze loopt steil de zee in. Voor kinderen is er genoeg vertier in de zomermaanden op het water. Er liggen dan op meerdere plekken speeltoestellen in het water waarop gespeeld kan worden. Omdat de Costa del Sol een mediterraan klimaat kent zijn de zomers warm en de winters zacht. Hierdoor is de Costa del Sol ook geschikt voor overwinteraars die voor langere tijd aan de Costa del Sol willen doorbrengen.