Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

costa de la luz

 

 

Costa de la Luz ligt in het zuidwesten van Spanje en de kust van Costa de la Luz begint bij Tarifa en strekt zich uit tot de grens van Portugal. De naam van deze prachtige kust komt voort uit het felle zonlicht dat weerkaatst op de witte zandstranden. Steeds meer toeristen ontdekken deze prachtige Costa in het zuiden van Spanje als vakantiebestemming. Voor Spanjaarden was de Costa de la Luz al immens populair als vakantiebestemming maar nu komen er vanuit alle windstreken toeristen om hier hun vakantie door te brengen. Costa de la Luz heeft nu te maken met een invasie van toeristen ieder jaar maar desondanks heeft het zijn authentieke Andalusische karakter behouden. In dit gebied liggen mooie badplaatsen en daarnaast zijn er ook meerdere natuurgebieden te vinden. Costa de la Luz herbergt ook de oudste stad van Europa namelijk Cádiz, waar men onder andere het archeologisch museum kan bezoeken en de 18e-eeuwse kathedraal kan bezoeken. De badplaatsen die veel populair zijn bij vakantiegangers zijn; Cadiz, Novo Sancti Petri, El Puerto De Santa Maria, Conil de la Frontera en Rota. De badplaatsen liggen allemaal aan de Atlantische Oceaan en de plaats Tarifa ligt aan de Straat van Gibraltar. Vanuit hier kan het continent Afrika gezien worden met als land Marokko. De Costa de la Luz heeft prachtige witte zandstranden en deze zijn over het algemeen kindvriendelijk, alleen het strand van Chipiona loopt steil af de zee in en heeft een sterke stroming. Aan de Costa de la Luz worden alle ingrediënten gevonden voor een gevarieerde vakantie voor zowel jong als oud.

 

Stranden en natuurgebieden

Niet alleen de prachtige witte zandstranden staan symbool voor deze regio, ook de veel natuurgebieden staan symbool voor de Costa de la Luz. Het belangrijkste natuurgebied van deze regio is Nationaal Park Doñana en is te vergelijken met onze eigen Waddenzee. Jaarlijks overwinteren hier veel vogelsoorten die ook in Nederland voorkomen. In de baai van Cádiz is het natuurgebied Parque Natural Bahia de Cádiz gelegen en bij het kustplaatsje Barbate is een pijnbomenbos gelegen dat tot aan de zee grenst en is het Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate. Er zijn heel veel mooie stranden gelegen aan de Costa de la Luz en hier kunnen prachtige strandwandelingen gemaakt worden. Volgens veel toeristen is het mooiste strand van de Costa de la Luz gelegen bij het kustplaatsje Bolonia. Playa de Bolonia is een paradijselijk zandstrand gelegen in een grote baai met kristalhelder zeewater. Op de achtergrond liggen reusachtige zandduinen. Iedere badplaats aan de Costa de la Luz heeft wel prachtige zandstranden en romantische baaien.

 

Bezienswaardigheden Costa de la Luz

Naast de mooie stranden en de prachtige Nationale Parken heeft de Costa de la Luz ook andere bezienswaardigheden die niet vergeten mogen worden te bezichtigingen tijdens een vakantie in deze streek. Zo is de grote haven stad Cádiz een leuke bezienswaardigheid op zich zelf maar het heeft ook de zelfde lange boulevard als Havanna in Cuba. Hierdoor wordt Cádiz ook wel klein Havanna genoemd. De meest zuidelijke stad van Spanje is ook gelegen in de Costa de la Luz namelijk Tarifa. Deze stad is ook gelegen aan de Straat van Gibraltar en ligt maar 14 kilometer van Afrika. Daarnaast is Tarifa de hotspot voor kitesurfers, windsurfers en vogelsporters. Een andere stad en één van de oudste steden van Europa is Ronda, hier zijn veel monumenten, kerken en musea te bezoeken. Voor port liefhebbers is de stad Jerez de la Frontera het walhalla want deze stad is de hoofdstad van de sherry’s. Het bezoeken van één van de bodega’s is dan ook een must. Bodega’s van onder andere Osborne, Sandeman en Pedro Domecq zijn hier te vinden. In deze stad zijn ook paardrijdkunsten en de flamenco te aanschouwen. Al met al heeft de Costa de la Luz alle ingrediënten voor een overweldigende vakantie.