Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

azahar

 

 

In het oosten van Spanje ligt de Costa del Azahar en de zee voor de kust van deze Costa wordt ook wel de Golf van Valencia genoemd. Costa del Azahar is Spaans voor Oranjebloessemkust. Een vakantie naar deze regio staat in het teken van rust, natuur en cultuur. De Costa del Azahar is één van de rustigste Costa’s van Spanje. De bekendste stad van deze vrij onbekende kuststreek is Peñiscola. Deze stad is bekend om de authentieke kern die op een ver uitstekend rotspunt ligt en geheel ommuurd is. De Costa del Azahar heeft een mild klimaat met zachte winters en warme zomers, maar niet overdreven warm. De gemiddelde temperatuur voor deze kuststreek ligt op 15 graden. Deze regio heeft mede dankzij de rust nog steeds zijn Spaanse identiteit behouden. Iets het binnenland in trekkende wordt de naam van deze kuststreek eer aangedaan want hier zijn alle sinaasappelgaarden te vinden. De kustlijn van de Costa del Azahar heeft over het algemeen lange zandstranden en veel baaien. Veel stranden hebben in het hoogseizoen strandwachten. De meeste stranden zijn zeer geschikt voor kinderen omdat ze geleidelijk af in zee lopen, er zijn echter ook stranden die snel aflopen de zee in.

 

Klimaat en natuur aan de Costa del Azahar

De Costa del Azahar heeft een veelzijdig landschap met een imposante bergen, mooie valleien en daarnaast fantastische lange en brede zandstranden. Omdat de streek nog niet ontdekt is door het massa toerisme is de natuur in deze Costa nog onaangetast. Het platteland waar de fruitboomgaarden te vinden zijn bieden een enorme rust, zelfs wanneer de andere omliggende Costa’s overspoeld worden met toeristen. De Costa del Azahar heeft een mild klimaat, waarbij de zomers lekker warm zijn en de winters zacht. Door het milde klimaat aan de Costa del Azahar is het ook mogelijk om aan deze costa te overwinteren tijdens de wintermaanden. De beste reistijd naar de Costa del Azahar is van mei tot en met oktober. Waarbij de warmste maanden juli en augustus zijn.

 

Bezienswaardigheden Costa del Azahar

In deze streek zijn meerdere bezienswaardigheden van natuurgebieden tot grote steden. Het natuurgebied Sierra de Itre ligt vlakbij de bekende plaats Peñiscola. Dit natuurgebied is prachtig met veel mooie baaien, bergen en een overweldigende natuur. Het natuurgebied leent zich uitstekend voor wandel en fietstochten. Ook de Ebro Delta ligt in de Costa del Azahar en deze delta staat bekend om haar rijstvelden en de vele soorten vogels waarvan de flamingo de bekendste is. Ook is het stuwmeer van Ulldecona bij La Senia een bezichtiging waard. De omgeving van dit stuwmeer is ontzettend mooi en er zijn veel activiteiten te doen. De steden die bezocht kunnen worden vanuit de Costa del Azahar zijn Valencia en Barcelona. Een bezoek aan het vestingstadje Morella is ook een must bij een vakantie aan de Costa del Azahar. Ook zijn er diverse feesten in deze regio die een bezienswaardigheid zijn zoals het carnaval.

 

Activiteiten aan de Costa del Azahar

De omgeving van de Costa del Azahar leent zich uitstekend voor activiteiten zoals fietsen, wandelen, golfen en diverse watersporten. In de mooie natuur kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden zoals in de natuurgebieden Els Ports, Sierra de Itra en bij het stuwmeer Ulldecona. Fietsen wordt vooral in de ochtend en in de namiddag gedaan door mountainbikers en wielrenners, omdat deze regio nogal aardig bergachtig is komen veel liefhebbers naar deze streek.Een balletje slaan op de golfbaan behoort ook tot de mogelijkheden aan de Costa del Azahar. Één van de bekendste golfbanen ligt in Sant Jordi. Qua watersporten is er van alles mogelijk van snorkelen tot zeilen. In de badplaatsen zijn meerdere gezellige en leuke cafés en bars te vinden en in Peñiscola is het uitgaansleven zelfs uitbundig.