Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

costa brava

 

 

In het noordoosten van Spanje ligt de Costa Brava die begint aan de Franse grenst bij Portbou en doorloopt tot de bekende kustplaats Blanes. De Costa Brava heeft een zeer ruige en woeste kust met enorm veel rotsformaties, hieraan heeft deze regio ook zijn naam te danken. Want Costa Brava is in het Catalaans ruige, wilde kust. Ieder jaar gaan duizenden Nederlanders op vakantie naar de Costa Brava omdat het prachtige stranden heeft, veel zonuren, pittoreske vissersdorpjes en steile rotswanden. In dit prachtige gebied kan zowel jong als oud zich optimaal vermaken tijdens een vakantie aan de Costa Brava. Door het uitbundige uitgaansleven trekken veel jongeren naar kustplaatsen als Lloret de Mar en Blanes. Ouderen kunnen heerlijk genieten van de prachtige omgeving en heerlijk eten in één van de vele klantvriendelijke restaurants. Aan de Costa Brava heerst een mediterraan klimaat wat zorgt voor warme zomers en zachte winters. De kust van deze regio is spectaculair vanwege zijn woeste en wilde uiterlijk en door de vele rotsformaties die uitlopers zijn van de Pyreneeën. Langs de totale kustlijn van de Costa Brava zijn ook veel mooie baaien gelegen en dit geeft de Costa Brava ook zijn charme. Brede zandstranden zijn niet te vinden in de regio. Het zijn meestal kleine baaien en smalle stranden die alle toeristen moeten herbergen. De stranden hebben meestal een samenstelling van zand, grind of kiezels afgewisseld met rotsen. Badplaatsen waar de toeristen massaal naar toe gaan voor een vakantie zijn; Blanes, Lloret de Mar, tossa de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar en Playa d’Aro. Tossa de Mar wordt door de meeste toeristen aangeduid als de mooiste bestemming van de Costa Brava. De Costa Brava is de ideale vakantiebestemming voor vakantiegangers die niet al te ver van huis op vakantie willen.

 

Meer dan alleen maar zon, zee en strand

Ondanks dat de Costa Brava enorm veel zonuren heeft en hier optimaal gebruik van wordt gemaakt tijdens een vakantie heeft de Costa Brava veel meer dan alleen zon en strand. De meeste toeristen vergeten dit of hebben hier wellicht geen belangstelling voor maar achter de nu zo populaire toeristische badplaatsen liggen de schatten van vroeger. De meeste toeristenoorden van nu waren voorheen idyllische vissersdorpjes. Deze dorpjes zijn nu meestal te vinden als het oude centrum van de toeristische badplaats en hier zijn dan ook veel bezienswaardigheden terug te vinden. Ook in het achterland en de niet toeristische plaatsen zijn veel bezienswaardigheden te vinden. De Costa Brava heeft namelijk een prachtige historische cultuur. Zo kan er een bezoek gebracht worden aan een oud klooster of het kunstenaarsdorp Cadaques bezoeken. Ook grote steden in de omgeving zijn een bezoek waard zoals Girona. In deze grote stad is er altijd iets te ontdekken, want de vele smalle straten en steegjes hebben altijd verborgen poorten. Aan de Costa Brava staan ook een aantal kastelen die een bezoek waard zijn zoals Castell Gala Dali. Tijdens een vakantie aan de Costa Brava hoeft er geen moment de verveling toe te slaan want er is altijd wel wat te doen of te beleven.

 

Actief aan de Costa Brava

De Costa Brava is een ideale plek om ook actief te zijn tijdens een vakantie. Er zijn meerdere mogelijkheden om te gaan sporten of actief bezig te zijn aan de Costa Brava. Er liggen meerdere golfbanen in deze regio waar goed gegolft kan worden. Ook fietsen is mogelijk en dan vooral langs de mooie kustlijn van de Costa Brava. Voor meer avontuur kan het achterland ingegaan worden en door een mooie wandeltocht kan het achterland verkent worden. In de beregen van het achterland komt ook de mountainbike van pas en er zijn hiervoor zelfs excursies. Op meerdere stranden van de Costa Brava worden watersporten aangeboden. De mogelijkheden op het water zijn oneindig en zelfs aan de kinderen is gedacht want op sommige stranden zijn speeltoestellen op het water te vinden. Om een actieve dag af te sluiten zijn er meer dan genoeg mogelijkheden qua eetgelegenheden. Voor de gene die nog niet toe zijn om het bed op te zoeken zijn er in elke badplaats wel kroegen, bars, discotheken en clubs te vinden die tot vroeg in de ochtend geoepend zijn.