Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

costa blanca

 

 

In het zuidoosten van het Spaanse vasteland ligt de Costa Blanca wat Spaans is voor witte kust. De Costa Blanca staat bekend om haar prachtige lange kust van ongeveer 160 kilometer met veel zandstranden. De Costa Blanca heeft haar naam te danken aan de amandelteelt, want de bomen van de amandelen zaten altijd vol met roze witte bloesems. De bekendste toeristische badplaatsen aan de Costa Blanca zijn Benidorm, Albir en Calpe. Andere steden belangrijke steden aan de Costa Blanca zijn Alicante, Elx en Murcia. De Costa Blanca was tot halverwege in de handen van het Moord koninkrijk, daarvoor was het in handen van Grieken en Romeinen. Door deze rijke historie zijn er veel overblijfselen te bewonderen op het gebied van kerken, paleizen, ruïnes en musea. Van alle toeristen die ieder jaar naar de Costa Blanca op vakantie gaan zullen er maar weinig iets van deze rijke historie bezichtigen want de Costa Blanca is een gebied waar de toeristen voornamelijk komen voor de zon, zee en het goudgele strand. De Costa Blanca staat ook bekend als seniorenoord en dan vooral in de wintermaanden want dan komen gepensioneerden massaal naar de Costa Blanca om hier te overwinteren. Dat de Costa Blanca een populaire overwinter paradijs is komt door het mediterraan klimaat waarbij de gemiddelde temperatuur 18 graden is. De Costa Blanca is ook een ideale vakantiebestemming in Spanje voor vakantiegangers die van sport en avontuur houden. De keuze is enorm in deze Costa want er kan gekozen worden uit de zee en de bergen om in te sporten. Sporten die uitgeoefend kunnen worden aan de Costa Blanca zijn fietsen, wandelen, duiken, windsurfen, waterskiën en zeilen. Een Costa Blanca vakantie is voor het hele gezin één groot plezier.

 

Badplaatsen aan de Costa Blanca

Benidorm, Albir en Calp zijn de bekendste en populairste badplaatsen van de Costa Blanca. Voor een vakantie in één van deze moderne kustplaatsen zal er vanuit Nederland het vliegtuig gepakt moeten worden naar de luchthaven Alicante. Het is natuurlijk ook mogelijk om de reis naar de Costa Blanca op eigen vervoer te boeken. Benidorm staat bekend als kustplaats met een mooie skykline en dit komt door de hoge gebouwen die er gebouwd zijn. Ook de toeristenplaats Calp heeft een mooie skyline door haar hoge torenflats. Albir of beter bekend als Playa del Albir is een klein en rustige badplaats waar wel veel Nederlandse toeristen naar toe gaan. Op de wandelpromenade van Playa del Albir is ook een Walk of Fame aanwezig. Alle badplaatsen aan de Costa Blanca hebben een bruisend nachtleven en er is altijd wel iets georganiseerd om de aanwezige toeristen te amuseren. Ook aan eetgelegenheden aan de Costa Blanca is geen gebrek want er is een uitgebreid aanbod van restaurants. De Costa Blanca is perfect voor een zon, zee en strandvakantie in een levendige omgeving.

 

Perfect klimaat voor een strandvakantie

Het mediterraan klimaat aan de Costa Blanca zorgt ervoor dat een strandvakantie in deze regio perfect gevierd kan worden. Liefhebbers van het strand, watersport en golf kunnen hun hart ophalen aan de Costa Blanca. De totale lengte van de kustlijn van de Costa Blanca is ongeveer 160 kilometer. De mooiste stranden worden in het noorden van de Costa Blanca gevonden, hier hebben ze het beste aanbod. De samenstelling van de stranden varieert nogal, van witte zandstranden tot stranden die bezaaid liggen met keien en rotsen. Ook zijn er gezellige en knusse baaien te vinden. Veel stranden aan de Costa Blanca hebben de blauwe vlag uithangen. De Blauwe Vlag is een Europees kwaliteitssymbool van de Foundation for Environmental Education (FEE). Op het heerlijke zeewater zijn alle watersporten in welke vorm dan ook mogelijk zoals kitesurfen, windsurfen, waterskiën, duiken, snorkelen en nog veel meer. Golfers zijn ook op hun plaats aan de Costa Blanca, want door het buitengewone klimaat kan er vrijwel het hele jaar door in de buitenlucht gegolft worden. De Costa Blanca telt 12 golfterreinen verspreid over de hele Costa. De mooiste golfbanen liggen bij Bonalba en Finestra. Natuurlijk heeft deze regio veel meer te bieden dan het hier boven genoemde. Want de Costa Blanca heeft een levendige natuur met veel verschillende planten en bomen. Er kunnen ook mooie wandelingen gemaakt worden in het achterlandschap en ontdek de schoonheid van de natuur, zowel boven als ondergronds.