Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Regio aan de oostkust van het vasteland van Spanje, Comunidad Valenciana

De regio Comunidad Valenciana beter bekend als de regio Valencia met als tevens de hoofdstad Valencia en is gelegen in het oosten van het Spaanse vasteland. Valencia grenst in het noordoosten aan de regio Catalonië, in het noordwesten aan Aragón, in het westen aan Castilië-La Mancha en het zuiden van de regio grenst aan de regio Murcia. Valencia heeft een enorm uitgestrekte kustlijn aan de Middellandse Zee. De regio Valencia is immens populair bij toeristen en dit heeft vooral te maken met de lange zandstranden en de hoeveelheid zonnestralen die er jaarlijks neerdalen. De bekendste kustgebieden in deze regio zijn de Costa del Azahur en de Costa Blanca. Het landschap van deze mooie regio bestaat uit bergen en vlaktes. In deze regio worden wijngaarden, citrusplantages en rijstplantages tegengekomen en dit komt omdat de kustlijn uiterst vruchtbaar is. Als de regio Valencia tijdens een Spanje vakantie aangedaan wordt is een bezoek aan de hoofdstad van deze regio een must. De hoofdstad van Valencia de regio is het gelijknamige Valencia. Een bezoek aan deze stad kan heel goed gecombineerd worden met uitstapjes in de omliggende gebieden. Voor een perfecte vakantie me enorm veel mogelijkheden is de regio Valencia uitermate geschikt.

Een heerlijk mediterrane klimaat, met een verfrissende zeewind

De regio Valencia is een bijzonder gebied waar een heerlijk mediterrane klimaat heerst met gegarandeerd 350 zonnige dagen per kalender jaar. Door de sterke invloed van de zee is het klimaat in deze regio ook een stuk milder als de regio’s in centraal Spanje. De badplaatsen in deze regio hebben het mildste contrast in het weerbeeld. Het gehele jaar door valt er nauwelijks neerslag, terwijl de zon optimaal zal schijnen gedurende de maanden. De temperatuur komt vrijwel nooit onder de nul graden en temperaturen boven de 40 graden komen ook bijna niet voor in deze regio. De Middellandse Zee heeft in de wintermaanden een verwarmend effect op deze regio langs de oostkust van Spanje.

Activiteiten tijdens een Spanje vakantie in Comunidad Valenciana

In deze regio kan er ook heel goed aan een actieve vakantie gedaan worden want er zijn tal van mogelijkheden om te wandelen, fietsen en te golfen. Ook voor een ontspannende vakantie in Spanje is deze regio geschikt want er zijn meerdere wellness centers en spa’s te vinden. Er wordt in deze regio ook gedacht aan afwisseling want er zijn meer dan voldoende attracties te bezoeken om een dagje zonnebaden af te wisselen met iets totaal anders. De Spaanse regio Valencia is ideaal voor een gezinsvakantie Spanje, want er is voor een ieder wat wils in deze regio. In de regio wordt overduidelijk goed aan de kleinste en jongste toeristen van het gebied gedacht want er zijn speciale wandelroutes voor families en bij de meeste toeristische trekpleisters zijn wel speelgebieden voor kinderen aangelegd. Voor een dag extra waterpret kan Aqualandia bezocht worden in Benidorm waar maar liefst 17 glijbanen te vinden zijn.

Invloedrijke geschiedenis voor de regio Valencia

Door de decennia heen zijn er heel veel invloeden van invloed geweest op de regio en dat is ook terug te zien door de hele regio. Valencia houdt tradities graag in ere en het hele jaar zijn er kleurrijke en bijzondere feesten die er gevierd worden. Voorbeelden van deze feesten zijn Moros y Cristianos, Fallas en Misteri d’Elx.

Culinair genieten van de lokale keuken

Op culinair gebied kan ook iedereen terecht in deze prachtige regio van Spanje. De lokale keuken is van grote waarde in deze regio doordat deze al eeuwenlang doorgegeven worden. Hierdoor kent de regio Valencia veel kookmethoden en traditionele gerechten. Doordat de regio direct aan de Middellandse Zee is gelegen is vis hier wel een echte specialiteit dat dagelijks vers word aangeleverd via de vismarkt. Kenners en liefhebbers van wijnen en cava’s zitten ook goed in deze regio.