Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

comunidad madrid

 

Centraal Spanje Comunidad de Madrid

De Regio die centraal in Spanje is gelegen betreft Comunidad de Madrid en deze regio is voor veel toeristen nog onbekend terrein. Ondanks dat deze regio midden in Spanje onbekend is, word hier toch wel het echte Spanje beleeft. Comunidad de Madrid ligt centraal in het Spaanse vasteland en is omringd door de regio’s Castilië en León en de rest grenst aan Castilië – La Mancha. De hoofdstad van de regio comunidad de Madrid is het gelijknamige Madrid, tevens is Madrid de hoofdstad van het gehele land. Comunidad de Madrid bestaat uit meerdere streken waaronder Castilla y Leon, Castilla Lamancha en Madrid.

 

Centraal Spanje als vakantiebestemming

De vakantiebestemming in deze regio is dan ook alleen toe gespitst op de hoofdstad Madrid. Leven op straat en cultuur gaan goed samen in Madrid en vanuit de hoofdstad van Spanje kan heel goed de indrukwekkende monumentale naast gelegen plaatsen bezocht worden. Madrid heeft ook enorm veel musea. Naast de vele bezienswaardigheden en cultuurgoederen die Madrid heeft, zijn er ook in Centraal Spanje diverse natuurgebieden te bezoeken die zeer zeker de moeite waard zijn om een bezoek aan te brengen. De natuurgebieden waarover wij het hebben zijn de Nationaal park Las Tablas de Daimiel en Cabaneros en natuurpark Lagunas de Ruidera.

 

Gematigd landklimaat in Centraal Spanje

Het klimaat in Comunidad de Madrid is het gematigd landklimaat waarbij er hete zomers zijn en koude winters. In de zomermaanden kan het extreem heet worden in deze regio van Spanje. De temperatuur komt in het hoogseizoen soms met gemak over de 40 graden Celsius. Centraal Spanje heeft ook een diversiteit aan flora en fauna, zo komen er in de pijnbossen van de Sierra de Gredos de Gredossteenbok voor en in deze regio is er ook een grote diversiteit aan vogel soorten te vinden. Comunidad de Madrid heeft net zoals de rest van Spanje een rijke historie waarbij de regio in meerdere handen is geweest. De rijke historie gaat terug tot ver voor de Romeinen.

 

Wijn en kaassoorten van Castilla Lamancha

Madrid heeft ook op culinair gebied veel te bieden zoals de wijn en kaassoorten van Castilla Lamancha en de overheerlijke tapas natuurlijk. Tijdens een reis of een trip naar Centraal Spanje kiezen de meeste toeristen voor één van de vele leuke en gezellige restaurants waar heerlijk genoten kan worden van alle culinaire hoogstandjes uit deze regio van Spanje. Natuurlijk zijn er in de Spaanse hoofdstad tapasbars te vinden waar heerlijk uitgebreid gegeten kan worden. In Spanje is het normaal om pas laat in de avond te dineren en hiervoor alle tijd te nemen. Een typisch streek gerecht voor deze regio zijn cocido, callos a la Madrilena en sopa de ajo.

 

Andere toeristische bestemmingen naast Madrid

In Centraal Spanje is Madrid de grote toeristische attractie waar enorm veel toeristen jaarlijks naar toe gaan voor een vakantie, stedentrip of een weekendje weg. Centraal Madrid heeft ook nog andere toeristische bestemming zoals Villarejo de Salvanés, Torrelaguna, Boadilla del Monte, Nuevo Baztán, Batres, San Lorenzo de El Escorial, Aranjuez en Alcalá de Henares. Elke bestemming heeft wel iets te bieden en ook al word er voor Madrid gekozen als vakantiebestemming dan kan er vanuit Madrid heel gemakkelijk gereisd worden naar deze omliggende toeristische bestemmingen. Om het echte Spanje te beleven is een vliegvakantie naar Centraal Spanje min of meer noodzakelijk.