Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

canarisch eilanden

 

 

Spanje heeft naast de eilanden groep de Balearen ook nog een archipel in de Atlantische Oceaan, we hebben het dan natuurlijk over de Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden ofwel Islas Canarias ligt ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. Dit archipel behoort tot één van de 17 autonome regio’s die het koninkrijk Spanje telt. De Canarische Eilanden hebben twee hoofdsteden te weten Las Palmas op Gran Canaria en Santa Cruz op Tenerife. Het grootste gedeelte van alle toeristen die jaarlijks massaal naar de Canarische Eilanden komen denken dat de Canarische Eilanden vernoemd is naar de kanarie die daar veel rond vliegt. Dit is niet juist, deze vogelsoort is juist vernoemd deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Waar de oorsprong van de naam de Canarische Eilanden vandaan komt is niet helemaal duidelijk maar er kan een link gelegd worden met het Latijnse Canariae Insulae wat simpel weg betekend het eiland van de honden. Waarom deze naam aan dit archipel gegeven toegekend is is nog steeds niet helemaal duidelijk. Het enige wat duidelijk is is de connectie met de honden, want in het wapen van de Canarische Eilanden staan twee honden in afgebeeld.

 

Vulkanische oorsprong van de Canarische eilanden

Alle eilanden van dit Spaanse archipel zijn van vulkanische oorsprong. De eilanden zijn ontstaan door onderzeese vulkanische activiteiten door de oostwaarts bewegende Afrikaanse-Eurazische plaat en de westwaarts bewegende Amerikaanse plaat. Het oudste eiland van de Canarische eilanden is Fuerteventura. Op de Canarische eilanden leefden voordat de Spanjaarden er kwamen de Gaunchen. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van deze eilandengroep. Op de diverse eilanden is meer dan genoeg terug te vinden over deze oorspronkelijke bewoners die voornamelijk in grotten woonden. Deze grot woningen zijn bewaard gebleven en dienen nu als bezienswaardigheid. Sommige grotten worden nog steeds bewoond. De Gaunchen hadden een bijzondere taal namelijk de gefloten taal. Deze taal word op het eiland La Gomera nog steeds in levende gehouden. De Canarische Eilanden bestaat uit 7 grote eilanden en uit 6 kleine eilanden. De grote eilanden dienen tegenwoordig als toeristen oorden. De eilanden waar wij het dan over hebben zijn; Gran Canaria, Tenerife, El Hierro, Fuerteventura, La Gomera, La Palma en Lanzarote. Ondanks dat de eilanden allemaal van vulkanische oorsprong zijn hebben ze allemaal een eigen landschap.

 

Het hele jaar door een constant weerbeeld

Het klimaat dat heerst op de Canarische Eilanden is het Subtropisch klimaat zonder enige seizoensverandering. Het hele jaar door is het weerbeeld het zelfde en verschillen de temperaturen nauwelijks. De oostelijke eilanden zijn vooral woestijnachtig en de eilanden in het westen zijn is vochtiger. Toch zijn alle eilanden van dit archipel het hele jaar goed te bezoeken voor een Spanje vakantie. De temperaturen verschillen lichtelijk per eiland. Al kan het op Gran Canaria ook plaatselijk verschillen, zo is het noorden koeler dan het droge zuiden van het eiland.

 

Bezienswaardigheden, excursies en andere activiteiten

Op de eilanden zijn enorm veel culturele bezienswaardigheden en mooie pittoreske dorpjes en steden te vinden. Op de eilanden zijn ook veel attracties waarmee wen strandvakantie afgewisseld kan worden met een activiteit. Het bekendste attractiepark van de Canarische Eilanden is te vinden op Tenerife. We hebben het dan over het Loro Parque waar een geweldige show wordt gegeven met orka’s. De andere eilanden hebben ook dierenparken of waterparken maar het Loro Parque is het mooiste en bekendste park van de Canarische Eilanden. Belangrijke bezienswaardigheden van de Canarische Eilanden zijn Los Tilos op La Palma, Nationaal Park Timanfaya op Lanzarote, Park Nacional del Teide op Tenerife, Historisch centrum Las Palmas op Gran Canaria, Betancuria op Fuerteventura en de Roque Nublo op Gran Canaria. Er zijn veel meer bezienswaardigheden zoals de rotstekeningen van de Gaunchen en bijvoorbeeld de o dios Gran Canaria. Alle bezienswaardigheden zijn niet op te noemen voor de Canarische Eilanden omdat dit er simpel weg te veel zijn.

 

Vliegvakantie Canarische Eilanden kunnen het hele jaar door

Voor de eilanden is de belangrijkste inkomstenbron tegenwoordig het toerisme geworden.
Jaarlijks reizen duizenden vakantiegangers af naar de Middellandse Zee voor een verblijf op de Canarische Eilanden. Een Spanje vakantie naar deze prachtige regio van Spanje zal een overweldigende indruk achterlaten bij iedereen die er een vakantie heeft beleefd. Door het fantastische klimaat waarmee de eilanden gezegd zijn kunnen toeristen het hele jaar door naar deze prachtige vakantiebestemming in de Atlantische Oceaan.