Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Bezienswaardigheden

Het zonovergoten Spanje staat vooral bekend vanwege de prachtige lange kustlijn met enorm veel stranden. Dit is ook één van de meest voorkomende redenen waarom Nederlanders graag op vakantie gaan naar Spanje. De Costa’s op het vaste land en de verschillende eilanden die behoren bij Spanje worden dan ook jaarlijks overspoeld met toeristen vanuit alle windstreken. Terwijl bijna alle toeristen lekker liggen te luieren op één van de vele zandstranden vergeten ze dat Spanje veel meer te bieden heeft. Zo heeft Spanje maar liefst 38 bezienswaardigheden die door UNESCO verklaard zijn tot werelderfgoed. Maar Spanje heeft veel meer bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezichtigen. De bezienswaardigheden variëren van monumenten tot natuurschoon en van uitzichtpunten tot paradijselijke stranden. Hieronder wordt per Spaanse regio aangegeven welke soorten bezienswaardigheden er zijn en welke hiervan absoluut niet gemist mag worden tijdens een vakantie in de desbetreffende regio.

Andalusië

In Andalusië beleef je het echte Spanje, hier komen de meeste Spaanse tradities ook vandaan zoals de flamenco dans, de omstreden stierengevechten en de heerlijke sherry en tapas. Andalusië staat ook bekend om haar paardenrassen als de Andalusiër en de Lusitano. De bezienswaardigheden van Andalusië zijn dan ook vooral toegespitst op het bovenstaande. De flamenco dans is in meerdere bars te aanschouwen en zelfs op diverse pleinen in Andalusië worden dansvoorstellingen getoond van deze typische zuid Spaanse dans. De omstreden stierengevechten worden gehouden in een Arena en de beroemde Arena’s staan in Sevilla, Ronda en Cordoba. De streek Jerez de la Frontera in Andalusie is wereldberoemd om haar sherry. Alleen wijn uit deze streek mag verkocht worden als sherry. Als sherry liefhebber en ook als niet sherry liefhebber is een bezoek aan één van de beroemde bodega’s een must. Beroemde bodega’s in Jerez de la Frontera zijn Sandeman, Osborn en Pedro Domecq. In de hoofdstad van Andalusië Sevilla is de kathedraal en het Alcázar van Sevilla een werelderfgoed op de lijst van UNESCO. In Andalusië zijn nog andere werelderfgoederen te bezichtigen zoals het beroemde Alhambra in Granada, het historische centrum en de kathedraal van Cordoba en de witte dorpen in de omgeving van Malaga. Qua natuurschoon zit je in Andalusië ook gebeiteld. In deze regio zijn twee Nationale natuurreservaten gelegen namelijk El parque nacional de Sierra Nevada en el Parque nacional de Doñana. Beide Nationale natuurreservaten zijn door UNESCO tot Biosfeerreservaat uitgeroepen. Vanaf de Sierra Nevada heb je mooie panorama uitzichten over delen van het gebied.

Vliegvakantiespanje.net
Vind de goedkoopste vliegtickets
Lees verder
Vliegvakantiespanje.net
Waarom kiezen voor een kortlopende reisverzekering
Lees verder
Vorige slide
Volgende slide

Balearen

De Balearen hebben een rijke geschiedenis en hierdoor zijn er ook veel monumenten en indrukwekkende bouwwerken te vinden verspreid over de verschillende eilanden. De Balearen schitteren vooral in haar natuurschoon en hier staat het dan ook veelal om bekend. Het eiland Mallorca heeft het prachtige kathedraal ‘La Seu’ dat gelegen is in de hoofdstad Palma de Mallorca. Bij het rustige Porto Christo heb je een overweldigend uitzicht over de zee en hier zijn ook de bekende grotten van Ham en Drach gelegen, die samen het meer Lago de Martel vormen. Op Ibiza is Dalt Vila een bezienswaardigheid. Dalt Vila is de oude stadskern van Ibiza stad omringd met gedeeltelijk uitgegraven historische stadsmuren die dateren vanuit de 16e eeuw. Ook staat hier op de top van Dalt Vila de in de 14de eeuw gebouwde kathedraal Santa Maria d’Eivissa. Menorca staat bekend om haar natuurschoon zoals de Monte Toro de hoogste berg van Menorca en de mooie baai van Fornells. De grootste stad van Menorca Mahon heeft een oude binnenstad met heel veel historische gebouwen zoals de Santa Maria kerk en het oude stadhuis dat dateert van 1789. In de stad Ciutadella staat een kathedraal uit 1287 en het stadhuis in het centrum diende vroeger als koninkshuis. Menorca heeft ook een prachtig mooi natuurgebied te weten Parque Natural de s’Albufera d’Es Grau. Het eiland Formentera heeft als bezienswaardigheid de zoutpannen bij het natuurpark Ses Salines en bij dit natuurpark is het meest heldere water te wereld te vinden in de zee. Dit komt door het vele zeegras dat hier groeit. Tussen de eilanden Formentera en Ibiza ligt het beschermde zeegebied Marine Reserve van Freus Ibiza en Formentera. Alleen met een vergunning mag hier gedoken worden. Doordat het gebied zo beschermd is heeft het een enorm levendige onderwaterwereld.

Canarische eilanden

De Canarische Eilanden hebben stuk voor stuk meerdere bezienswaardigheden die tijdens een vakantie bezichtigd kunnen worden. Tenerife heeft met haar vulkaan Pico del Teide het hoogste punt van het Spaanse Koninkrijk namelijk 3718 meter hoog. Het omliggende gebied van de slapende vulkaan is omgetoverd tot het nationaal park del Teide. Verder heeft Tenerife het Loro Parque waar geweldige shows gegeven worden met dolfijnen, papegaaien en orka’s. Gran Canaria staat vooral bekend om haar enorme zandduinen bij Maspalomas. Maar ook de Roque Nuble en de vele grotwoningen van de oerinwoners de Guanchen zijn een bezienswaardigheid. Gran Canaria en Tenerife zijn de populairste vakantie eilanden maar De omliggende eilanden bieden een enorm scala aan bezienswaardigheden zo is het eiland Lanzarote één van de mooiste eilanden met enorm veel kunstwerken van César Manrique. Hij is er ook verantwoordelijk voor geweest dat er geen hoogbouw staat op het eiland en dat het eiland er netjes en schoon uitziet. Het nationaal Park Timanfaya doet je denken als of je op de maan loopt i.v.m. het maanlandschap. Fuerteventura heeft een aantal bezienswaardigheden zoals de archeologische vindplaats La Atalayita vlakbij het vissersdorpje \la \lajita. Het Parque Nationaal de Jandia is een must om te bezoeken want het heeft een prachtig woestijnachtig duinlandschap. In de voormalige hoofdstad van Fuerteventura Betancuria tref je prachtige oude historische gebouwen in het centrum. Zo staat er de parochiekerk Santa Maria, een aantal paleizen en oude burgerwoningen.