Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

Formentera

Ten zuiden van Ibiza ligt het kleinste bewoonde eiland van de Balearen, Formentera. Formentera vormt samen met omliggende onbewoonde eilanden en Ibiza de eilandengroep Pitiusen, wat weer een subgroep is van de Balearen. Formentera is dan wel het kleinste eiland maar zeer zeker wel de moeite waard om een Spanje vakantie er door te brengen. Formetnera is lang niet zo toeristisch als alle andere eilanden en dat spreekt veel mensen wel aan. Het eiland heeft geen luchthaven en daarom is het eiland ook een stuk minder toeristisch als alle andere eilanden. Formentera is alleen via een boottocht te bereiken. De natuur is hier nog ongerept en samen met de prachtige zandstranden is dit een lust voor het oog. De hoofdstad van het eiland Sant Francesc is ook de moeite waard om te bezoeken. Het eiland heeft net zoals de meeste eilanden van Spanje een rijke geschiedenis. Formentera werd 4000 jaar voor Chr. Al bewoond en later werd het door de Romeinen genoemd als Fruimentera, deze naam kreeg het eiland omdat de bodem enorm vruchtbaar was en er een grote hoeveelheid zoet water gevonden werd. In de 16e eeuw werd Formentera telkens weer opnieuw aangevallen door piraten en hierdoor werd het eiland verlaten. Ruim 200 jaar later gingen mensen vanuit Ibiza het eiland weer bewonen. Op Formentera zijn helaas niet heel veel culturele bezienswaardigheden te vinden. Het enige wat een bezoek waard is als cultureel bezienswaardigheid is de eenvoudige 14e eeuwse kerk, het oudste gebouw op Formentera. Op het eiland moet echt genoten worden van de prachtige natuur, de rust en vooral van de prachtige witte zandstranden en het helder groen blauwe zeewater.

De mooiste stranden van de Balearen

Formentera is gezegend met prachtige witte zandstranden met kristalhelder zeewater. De meeste stranden op het eiland zijn enorm breed en er is dus meer dan genoeg ruimte voor de genen die optimaal willen genieten van een strandvakantie. Formentera is geen groot eiland en de totale kustlijn is maar 69 kilometer lang. Op sommige plaatsen is het eiland maar 3 meter breed. Formentera is een aantal jaren terug volledig als beschermd natuurgebied verklaart om dit mooie eiland in goede staat te houden. Zoals aan aangegeven zijn er meer dan genoeg stranden waar genoten kan worden van een welverdiende strandvakantie. Er moet alleen wel rekening gehouden worden met het feit dat op bijna alle stranden van Formentera nudisme is toegestaan. De mooiste stranden van Formentera zijn; te beginnen met het grootste strand Migjorn, Cala Saona, Illetes, Ses Platgetes, Es Caló, Llevant, Es Cavall d’en Borras, Caló des Mort, Sa Roqueta, S’Arenal en Es Pujois. Er zijn ook vele mooie baaien te vinden op Formentera met een prachtig uitzicht.

Activiteiten op Formentera

Formentera vakantie is vooral genieten van een rustige vakantiebestemming in een fantastische omgeving. Maar er kan ook gekozen worden om diverse excursies te doen om het eiland beter te verkennen. Op het eiland kunnen ook uiteenlopende watersporten worden beoefend. Omdat er vrijwel altijd een wind waait langs de kust zijn vooral zeilen en windsurfen sporten die hier veel beoefend worden. In het helderbaluwe zee water is ook meer dan genoeg te beleven. Er zijn niet voor niets meerdere duikscholen te vinden op het eiland waar men een duikles kan volgen of waar men een duikuitrusting kan huren. Snorkelen kan ook prima gedaan worden in de wateren rondom Formentera. Andere sporten die beoefend worden op het eiland zijn mountainbiken en fietsen. Formentera mag dan wel een relatief klein eiland zijn er is een gezellig uitgaansleven aanwezig in meerdere badplaatsen. Er zijn veel leuke terrasjes en restaurants te vinden waar heerlijk genoten kan worden van lokale lekkernijen zoals tapas. Shoppen op Formentera word vooral gedaan in de plaats Es Pujols, hier zijn verschillende winkels te waar leuke souvenirs te koop zijn voor het thuisfront.