Service & Contact

Vliegvakantie Spanje

5 Tips voor op vakantie naar Spanje

Share Article

Tips voor op vakantie naar Spanje

 

Wanneer je op vakantie naar Spanje gaat is het belangrijk dat je een beetje voorbereid bent. Dit scheelt namelijk een hoop tijd en ellende wanneer je dat allemaal daar uit moet zoeken. We geven je graag dus wat handige tips.

 

  1. Ga goed verzekerd op reis

Dit geldt niet zo zeer alleen voor Spanje, maar willen we toch even als eerste benoemen. Het is belangrijk dat wanneer je vlucht bijvoorbeeld gecancelled wordt , je gemakkelijk een nieuwe vlucht kan boeken en dat dit vergoedt wordt door de reisverzekering. Je wilt dan niet voor een verassing komen te staan en nog meer kosten maken. Het is daarom ook aan te raden om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, zodat je het hele jaar niet elke keer hier aan hoeft te denken. Alleen wanneer je op wintersport gaat moet je er even op letten of er ook een wintersportdekking bij zit. Bij sommige reisverzekeringen moet je deze zelf aanvullen aan je huidige reisverzekering.

 

  1. Leer de taal

Alleen in de toeristische gebieden van Spanje kunnen beheersen ze goed de Engelse taal. Het is dus aan te raden een beetje basis Spaans te gaan leren. Het is uiteraard aan te raden om een taalboekje mee te nemen, maar je kan ook alvast een beetje de basis leren door middel van een korte Spaanse taalcursus. Deze heb je in verschillende vormen. Je kunt een boek kopen of een dvd, maar de cursus is bijvoorbeeld ook beschikbaar in mp3. Ideaal dus om te luisteren in de auto voor als je bijvoorbeeld onderweg bent naar je werk.

 

  1. Onderzoek van te voren de bezienswaardigheden

Om kostbare tijd te besparen is het handig als je thuis al de leukste plekjes hebt uitgezocht die je graag zou willen bezoeken. Wanneer je dit van te voren doet krijg je ook niet te maken met verassingen als dat bezienswaardigheden bijvoorbeeld dicht zijn op bepaalde dagen.

 

  1. Bekijk de Spaanse feestdagen

Ook Spanje heeft meerdere belangrijke feestdagen in het jaar. Wanneer je hiervan op de hoogte bent is het misschien leuk om een keer een Spaanse Feestdag mee te vieren in bijvoorbeeld een grote stad als Barcelona. Wanneer je niet zo van de drukte bent kun je deze dagen natuurlijk ook vermijden en er om heen je vakantie boeken.

 

  1. Neem iets mee tegen insecten beten.

In Spanje leven andere insecten dan in Nederland en je kan hierdoor een anders reageren op een insectenbeet. Soms kun je hier een allergische reactie van krijgen. Zorg er dus voor dat je zalf hebt voor na de beet, maar dat je ook probeert te voorkomen dat je gestoken wordt door je in te smeren met bijvoorbeeld een anti insecten spray

We hopen dat je wat aan deze tips hebt gehad. Veel plezier op vakantie naar Spanje.

You might also like

De topcampings in Spanje

Kamperen in Spanje betekent ontspannen en genieten. Dit wilt u natuurlijk alleen doen op de beste campings die Spanje kent. Hieronder volgen een aantal topcampings

#Mindey

@mindey