Toeristisch Spanje met een tintje Engeland

Vele toeristen trekken massaal naar Spanje om daar op vakantie te gaan. Heerlijk genieten van dit prachtige zonnige land met aangename mensen en fantastische cultuur. Mallorca, Barcelona en vele andere steden worden regelmatig bezocht in Spanje. In deze steden is het erg gemakkelijk om de Spaanse cultuur te beleven en om te genieten hiervan. Toch is daarentegen Gibraltar een prachtig ander gebied in Spanje om naar toe te reizen en hier volop te genieten. Gibraltar is een overzees gebiedsdeel van het Verenigd Koninkrijk, deze stad ligt in het zuiden van Spanje. Gibraltar grenst aan de Straat van Gibraltar, de doorgang van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan. De straat van Gibraltar is de doorvaart tussen de landen Marokko en Spanje, op het smalste punt tussen deze landen liggen Marokko en Spanje maar liefst 14 kilometer van elkaar vandaan.

 

Vele bezienswaardigheden in Gibraltar en activiteiten

Gibraltar is het perfecte gebied om een dagje te gaan winkelen, er zijn namelijk diverse prachtige winkels gelegen in de mooie haven van Gibraltar.Apen van Gibraltar Dat maakt de haven van Gibraltar én Gibraltar zelf een geweldige plek om een bezoekje te brengen. Tevens zijn hier vele artikelen belastingvrij, wat het winkelen ook nog eens erg voordelig maakt. Houdt er wel rekening mee dat hier in ponden wordt betaald. Met een bezoekje naar Gibraltar tijdens een stedentrip Barcelona wisselt dan niet alleen de cultuur, maar de valuta wisselt ook van euro naar pond. In Gibraltar is het mogelijk om de Rots te bezoeken waar de enige Europese apen te zien zijn, een bezoekje brengen aan het natuurreservaat. Of lekker ronddwalen in de natuurlijk gevormde grotten waar stalactieten en stalagmieten te zien zijn.

 

Voorbereid op reis naar Gibraltar

Wat betreft het verkeer rondom de grens van Spanje is het vaak moeizaam. Vandaar dat de Britten het doorgekregen hebben om het verkeer voor Gibraltar voorrang te verlenen, hierdoor moet verkeer uit andere richtingen wachten. Automobilisten en voetgangers krijgen bij het oversteken van de Spaanse grens een grondige controle van de douanepolitie. Vergeet daarom zeker niet om een paspoort bij de hand te hebben. Bij het oversteken van de Spaanse grens naar Brits grondgebied zijn Britse politieagenten te vinden. In Gibraltar is het erg leuk om een rondreis te maken door de stad en Punta Europa, gevolgd door een trip per bus naar de top van de beroemde Rots van Gibraltar. Hier ervaren mensen een prachtig uitzicht over de Spaanse en Marokkaanse kust. Het is dan ook zeker een bezoekje waard om Gibraltar te bezoeken.

Bekijk alle reizen in Spanje
Andere aanbieders: sluiten
Hipotels Hipocampo Palace En Spa starstarstarstarstar

Mallorca

Cala Millor
Vertrekdatum: Oktober 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies En Ontbijt
prijsvrij
Prijs v.a: € 597,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Corona Roja starstar

Gran Canaria

Playa Del Ingles
Vertrekdatum: Januari 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
prijsvrij
Prijs v.a: € 332,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Alhambra Boutique starstarstar

Gran Canaria

Playa Del Ingles
Vertrekdatum: Mei 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
prijsvrij
Prijs v.a: € 541,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Blue Sea Callao Garden starstarstar

Tenerife

Callao Salvaje
Vertrekdatum: Augustus 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
prijsvrij
Prijs v.a: € 392,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
San Valentin En Terraflor Park starstarstar

Gran Canaria

Playa Del Ingles
Vertrekdatum: Juli 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
prijsvrij
Prijs v.a: € 399,- Bekijk reis
Bekijk alle reizen in Spanje