Slapen op vakantie

Vakantie is natuurlijk bedoeld om even goed uit te rusten. Overdag genieten en in de avond ontspannen. Toch is dit niet voor iedereen het geval. Er zijn genoeg mensen die na hun vakantie totaal niet uitgerust zijn en moe naar huis terugkeren. De grootste oorzaak van het vermoeid terugkeren na een vakantie is meestal een slechte nachtrust. Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je niet goed slaapt tijdens een vakantie. Stress voor vertrek, een vreemde en gehorige omgeving of een snurkende partner kunnen ervoor zorgen dat je tijdens een vakantie niet lekker slaapt. Voor de slechte slaper zijn er verschillende tips om beter te slapen tijdens een vakantie.

Tips voor een beter nachtrust op vakantie

Zorg er als eerste van dat je ontspannen op vakantie gaat. Pak alles op tijd in en rond al je werk af voor je vakantie. Zorg de nachten voor je weggaat dat je het ook niet te laat maakt. Wanneer je slaapritme is verstoord, kan dit zich doorzetten tijdens je vakantie. Volg ook tijdens je vakantie een vast slaapritme. Maak tijdens een vakantie niet teveel gebruik van elektronische apparatuur voor het slapen gaan. Het licht van een smartphone of tablet zorgt ervoor dat de hersenen geen melatonine aanmaken waardoor je slechter slaapt. Zorg ook voor comfort tijdens je vakantie. Neem bijvoorbeeld je eigen vertrouwde kussen(hoes) mee of een product met een herkenbare geur. Hierdoor zul je beter ontspannen en fijner slapen. Om zo weinig mogelijk last te hebben van geluidsoverlast en licht kun je een slaapmasker en oordoppen(meer informatie) meenemen en gebruiken.

Oordopjes voor het ontspannen slapen op vakantie

Het meest voor de hand liggende hulpmiddel voor een goede nachtrust zijn oordoppen. Op vakantie kan de omgeving waarin je slaapt gehorig zijn. Op een camping kun je in een tent of caravan meegenieten van alle geluiden die medekampeerders maken. In een hotel of appartementencomplex zijn gehorigheid en geluidsoverlast ook vaak de grootste ergernis. Door het gebruik van oordoppen tijdens het slapen, is dit allemaal verleden tijd. Overdag kun je genieten van alle gezelligheid op een camping of in een hotel, maar in de nacht sluit je je hier eenvoudig voor af. Zorg voor de juiste oordoppen die goed afsluiten voor geluid. Zo ben je de volgende ochtend fit en kom je ontspannen terug van je welverdiende vakantie. De Sleepsoft oordoppen van Alpine of de Soft Earplugs van Treets, zijn hiervoor zeer geschikt.

Bekijk alle reizen in Spanje
Andere aanbieders: sluiten
Paradise Costa Taurito starstarstarstar

Gran Canaria

Playa De Taurito
Vertrekdatum: November 2020
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: All Inclusive
prijsvrij
Prijs v.a: € 398,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Be Live Experience Lanzarote Beach starstarstarstar

Lanzarote

Costa Teguise
Vertrekdatum: Januari 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies En Ontbijt
prijsvrij
Prijs v.a: € 360,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Tropic Park starstarstarstar

Costa Brava

Malgrat De Mar
Vertrekdatum: April 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
prijsvrij
Prijs v.a: € 296,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Allsun Kontiki Playa starstarstarstar

Mallorca

Playa De Palma
Vertrekdatum: Mei 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: All Inclusive
prijsvrij
Prijs v.a: € 387,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Port Fiesta Park starstarstar

Costa Blanca

Benidorm
Vertrekdatum: Augustus 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies En Ontbijt
prijsvrij
Prijs v.a: € 295,- Bekijk reis
Bekijk alle reizen in Spanje