Laat je verrassen door Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een prima bestemming voor een weekje weg. Het is er namelijk altijd warmer dan twintig graden, de stranden zijn caribisch, de dorpjes levendig en het eten heerlijk. Het eiland is zo divers, dat je er iedere dag iets nieuws kunt beleven.

Of je nu een museum wil bezoeken, zin hebt om te hiken in de bergen, je graag uitleeft in een attractiepark of urenlang wilt bakken op het strand; op Tenerife kan het allemaal. Ga je er graag op uit, dan zit je goed in het ruwe noorden rond Puerto de la Cruz. De zwembad- en strandliefhebbers zijn het best op hun plek in het toeristische zuiden.

 

 

Verken Tenerife met een huurauto

Het openbaar vervoer op Tenerife prima. De bussen rijden met regelmaat en komen op zeer veel plekken. De bussen zijn niet duur en de buschauffeurs spreken meestal prima Engels. Toch is het aan te raden om op Tenerife een auto te huren. Je komt zo namelijk makkelijker bij bezienswaardigheden en je kunt nog eens een tussenstop maken bij een fotogenieke plek die je onderweg tegenkomt. Wil je Tenerife verkennen met een huurauto dan kun direct op een van de twee luchthavens een auto huren, aan de Santa Cruz haven en in verschillende steden.

 

 

Nationaal park El Teide

Overal waar je gaat op het eiland kun je de Pico del Teide zien liggen. Deze vulkaan is met ruim 3700 meter de hoogste berg van Spanje. Ben je van plan om in je resort te blijven hangen en tijdens de vakantie maar één ding te gaan doen, ga dan naar deze indrukwekkende berg. Kom je vanuit het zuiden, dan reis je door een groen landschap tot aan Vilaflor. Vanaf de splitsing aan het begin van het nationaal park El Teide rijd je door het uitgestrekte lavaveld Boca de Tauce. Dit is ontstaan tijdens de laatste uitbarsting van de Teide in 1909. Vanaf dit punt wordt landschap pas echt spectaculair. Met een kabelbaan kun je helemaal naar de top van de vulkaan, waar je een fantastisch uitzicht hebt over het eiland.

 

 

Hiken door de Masca-kloof

De hardcore wandelliefhebbers onder ons kunnen hun hart ophalen bij Masca. Vanuit dit kleine bergdorpje kun je een wandeling maken door de Masca-kloof. Je daalt in de kloof langzaam af tot aan zeeniveau, van waar je met de boot naar Los Gigantes kan varen. Het is een beeldschone en spectaculaire hike, maar het vergt wel de nodige conditie. Daarnaast moet je goed zijn uitgerust met de juiste kledij, wandelschoenen en voldoende proviand. Heb je geen zin in een zware, niet geheel ongevaarlijke hike door de kloof? De omgeving van Masca is ook zeer de moeite waard om te bekijken. Te voet, of lekker comfortabel vanuit je huurauto.

 

 

Lekker dagje aan een van de mooie stranden

De kustlijn van Tenerife is dan 400 kilometer en het eiland heeft meer dan vijftig stranden. Elf stranden zijn onderscheiden met de Blauwe Vlag. Dit betekent dat ze schoon en veilig zijn en dat het zwemwater van goede kwaliteit is. De populairste stranden kun je vinden in Costa Adeje, Playa de Las Americas en Los Cristianos.

Playa las Terisatas staat bekend als het mooiste strand van Tenerife. Het is een beschut en door de mens gemaakt strand met zand dat uit de Sahara-woestijn is geïmporteerd. Je kunt dit strand het beste doordeweeks bezoeken, als de locals aan het werk zijn. Dan is het er namelijk een stuk rustiger dan in het weekend.

 

 

Dagje Santa Cruz

Santa Cruz, de hoofdstad van Tenerife, is een grote, drukke en levendige stad. De stad heeft met musea, cultuur en andere bezienswaardigheden genoeg voor een lekker dagje cultuur. Zo kun je er naar  het Museo de la Naturaleza y el Hombre, oftewel het ‘Museum van de Natuur en de Mens’. Hier leer je alles over de geschiedenis van de Canarische Eilanden. Je kunt er een grote collectie bekijken van inheemse gereedschappen en houtsnijwerk, evenals goed bewaarde mummies van over de hele wereld.

 

Het fort Castillo de San Juan Bautista werd in 1641 gebouwd en was belangrijk voor de verdediging van de stad. Jaarlijks wordt op 25 juli hier de Slag om Santa Cruz (1797) nagespeeld. Ben je rond deze datum op het eiland, dan is het erg leuk om naar de veldslag te gaan kijken!

Bekijk alle reizen in Spanje
Andere aanbieders: sluiten
Allsun Eden Playa starstarstarstar

Mallorca

Playa De Muro
Vertrekdatum: September 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: All Inclusive
prijsvrij
Prijs v.a: € 571,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Ibersol Sorra D Or starstarstar

Costa Brava

Malgrat De Mar
Vertrekdatum: Juni 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: All Inclusive
prijsvrij
Prijs v.a: € 247,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Bg Tonga Tower Design starstarstarstar

Mallorca

Can Picafort
Vertrekdatum: September 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
prijsvrij
Prijs v.a: € 260,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Miramar starstar

Mallorca

Puerto De Soller
Vertrekdatum: Maart 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
prijsvrij
Prijs v.a: € 263,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Poblenou star

Barcelona

Barcelona
Vertrekdatum: Oktober 2021
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
prijsvrij
Prijs v.a: € 274,- Bekijk reis
Bekijk alle reizen in Spanje