Geld betalen en opnemen in het buitenland

Of je nou lekker wilt luieren, actief bezig wilt zijn, of van de cultuur wilt genieten. In al deze vakantie gebieden is geld nodig om de plannen te realiseren. Al de gehele mensheid zijn mensen opzoek naar een middel om producten en diensten te ruilen. Geld is het enige object dat wordt aanvaard als betaling voor diensten en goederen als terugbetaling van schulden. Door middel van dit artikel doorlopen wij eenvoudig de stappen om te laten zien hoe geld op te nemen en te betalen in het buitenland. De Nederlandse betaalpas van banken zijn geschikt om in heel Europa te pinnen. Dit kost niks extra’s. De buitenlandse winkels met het Maestro-logo zijn geschikt om te pinnen voor Europeanen.  Met de creditcard betalen is gratis, maar geld opnemen met de creditcard kost wel geld. Ook in Nederland kost het geld om geld op te nemen met de creditcard.

 

EU

Betalen en opnemen in niet-eurolanden

Nu we het betalen en opnemen van geld in Europese landen hebben gehad, gaan we verder over geld betalen en opnemen in niet-eurolanden. Het kost veel geld om een bedrag te pinnen of op te nemen. De banken ING, Knab, Rabobank, Bunq, ABN Amro en Triodos Bank rekenen een koersopslag als er iets wordt gekocht in een winkel. Het percentage ligt tussen de 0,5% en 1,2% dat boven op de wisselkoers komt. De banken ASN, RegioBank en SNS reken geen koersopslag, maar €0,15 per aankoop. Geld opnemen in het buitenland is nog duurder. Dit is niet veel, maar wel wat. ASN Bank, RegioBank en SNS rekenen alleen €2,25 vaste kosten per opname. Ook bij de creditcard wordt er extra geld gevraagd voor niet-eurolanden. De prijs is hoger dan op de betaalpas. Het is dus daarom ook verstandiger om met je betaalpas te betalen. Geld opnemen met de creditcard is heel duur, dit kost minimaal wel €4,50 per opname. Als geld echt nodig is, neem dit dan op via de betaalpas en niet de creditcard, dit is veel goedkoper. Betalen in niet-eurolanden is meestal het goedkoopst met een betaalpas. Lukt het niet met een betaalpas, gebruik dan de mastercard. Het is bijna altijd duurder op geld op te nemen in het buitenland.

Is contant geld echt nodig, kies dan altijd voor geldopname is de plaatselijke valuta. Als je op vakantie gaat is het dus belangrijk om de wisselkoers in de gaten te houden. Door de koers kan je gemakkelijk zien wat de valuta waard is in de andere valuta. Met online tools kan je makkelijk de wisselkoers berekenen. Dit is belangrijk om te doen, anders weet niemand wat zijn geld waard is. Elk land heeft zijn eigen koopkracht. Nederland heeft een vrij hoge koopkracht vergeleken met andere landen.

Vreemd valuta bestellen is meestal duur in Nederland. Hoe vreemder het geld is, hoe duurder de wisselkoers of koersopslag is. Dit komt, omdat dan het geld moeilijker te verkrijgen is. De mensen die in het buitenland toch contant geld willen hebben, kunnen buitenlands geld bestellen bij de banken ABN Amro, GWK Travelex en Rabobank. De Rabobank heeft alleen de service van vreemd valuta verkopen voor eigen klanten. Op Schiphol is ook vreemd valuta beschikbaar, maar dat is aan de erg dure kant. Na terugkeer uit het buitenland is er waarschijnlijk nog buitenlands geld over. Dit kan binnen 31 dagen worden omgerekend bij de ABN Amro. Bij GWK Travelex kan dit binnen 45 dagen tegen de oorspronkelijke koers omgewisseld worden. De service kost helaas wel €4,95. Door de ongunstige wisselkoersen, is het verstandiger om al de valuta tijdens de vakantie op te maken en zo min mogelijk te gaan pinnen met de betaalpas.

Speciale aanbiedingen van Arke

Voor een leuke vakantie moet je bij de reisorganisatie Arke zijn! Bij de Arke krijg je een topservice en garantie die je nooit meer zult vergeten. Van zomervakanties, verre reizen en wintersport vakanties, ze hebben alles in huis. Arke is bekend geworden vanwege de goedkope vakantiehuizen die ze aanbieden. Met een ruim van tevoren vakantieplan ga je nooit gehaast de deur uit! Bij Arke is er een ruime keuze uit weekendjes weg, vakantieparken en uiteenlopende faciliteiten. Met een breed en ruim assortiment vind je bij Arke altijd wel wat bij je past. Zo krijg je altijd een topvakantie voor een scherpe lage prijs.

Bekijk alle reizen in Spanje
Andere aanbieders: sluiten
suntip Suntip Bekijk
suntip Suntip Bekijk
dreizen Dreizen Bekijk
Ecuador starstar

Gran Canaria

Playa Del Ingles
Vertrekdatum: Januari 2020
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
prijsvrij
Prijs v.a: € 446,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
suntip Suntip Bekijk
suntip Suntip Bekijk
Bahia Principe San Felipe starstarstarstar

Tenerife

Puerto De La Cruz
Vertrekdatum: Juli 2020
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Half Pension
prijsvrij
Prijs v.a: € 693,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
suntip Suntip Bekijk
dreizen Dreizen Bekijk
dreizen Dreizen Bekijk
Premier Gran Reymar starstarstarstar

Costa Brava

Tossa De Mar
Vertrekdatum: Augustus 2020
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies En Ontbijt
prijsvrij
Prijs v.a: € 543,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
dreizen Dreizen Bekijk
dreizen Dreizen Bekijk
Gemelos 22 starstarstar

Costa Blanca

Benidorm
Vertrekdatum: September 2019
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
prijsvrij
Prijs v.a: € 311,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
suntip Suntip Bekijk
dreizen Dreizen Bekijk
dreizen Dreizen Bekijk
Adrian Roca Nivaria Gran starstarstarstarstar

Tenerife

Playa Paraiso
Vertrekdatum: Februari 2020
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Half Pension
prijsvrij
Prijs v.a: € 832,- Bekijk reis
Bekijk alle reizen in Spanje