De diversiteit van een vakantie naar Spanje

Spanje is al decennialang een favoriete vakantiebestemming. Niet alleen voor Nederlanders, maar voor vele Europeanen. Hoe komt het dat dit land zo in trek is? Komt dat door het gunstige klimaat en de vele stranden? Onder andere, maar dat is niet de enige reden. De voornaamste reden is de diversiteit die het land te bieden heeft. Ontdek alles over de verschillende vakanties naar Spanje.

 

Spanje

 Culturele vakanties

Behoefte aan een culturele vakantie? Door de geschiedenis heen is Spanje een van de landen geweest met de rijkste geschiedenis heeft en waar veel is gebeurd en gebouwd. Daarom kom je er schitterende culturele plekken tegen en tradities die zijn gebleven. Voor de mooiste culturele plekken ga je naar een van de steden in het land. Een van de hoogtepunten is zonder twijfel een bezoek aan de Sagrada Familia in de bruisende stad Barcelona.

Valencia en Bilbao zijn ook mooie steden om de cultuur te beleven. Valencia bijvoorbeeld beschikt over een historisch centrum en is de stad van de kunst en de wetenschap. Bilbao is bekend van het Guggenheimmuseum en is mooi aan de kust gelegen. Ben jij een liefhebber van het bezoeken en ronddwalen door de musea? Dan is Madrid de stad voor jou. De uitschieter in deze stad is het Prado museum. Dit is een van de beroemdste en grootste kunstmusea van de hele wereld. Een die iedere kunstliefhebber eens bekeken moet hebben dus.

 

Jongerenvakanties

Spanje is tevens hét land voor jongeren om op vakantie te gaan en lekker feest te vieren. Het is een van de weinige landen waar meerdere uiterst populaire feestbestemmingen zijn te vinden. Mallorca, Blanes en Lloret de Mar zijn de bekendste plekken voor vriendengroepen om de vakantie naartoe te boeken. Bij deze bestemmingen sta je aan het begin van de avond een fles drank of een bucket leeg te drinken aan de boulevard om vervolgens een club of een feestbar in te gaan. Een van de grootste clubs van Europa is dan ook op Mallorca te vinden, genaamd BCM.

Naast BCM zijn er nog tal van clubs en discotheken te vinden op het eiland. Datzelfde geldt voor Blanes en Lloret de Mar, terwijl er naast deze clubs nog veel meer wordt georganiseerd aan feesten. Verder mogen we Ibiza uiteraard ook niet vergeten wat als feestparadijs van heel Europa wordt gezien. Ibiza is een vakantiebestemming voor een net iets oudere generatie dan de voorgaande bestemmingen om te feesten. Dat komt voornamelijk doordat de prijzen hier ook wat hoger liggen en het feit dat veel clubs een hogere leeftijdsgrens hebben.

 

Actieve vakanties

Actieve vakanties zijn er in Spanje in overvloed te vinden. Er zijn veel aanbieders van wandel- en fietsvakanties, maar je kunt ook de hele vakantie zelf helemaal organiseren en eropuit gaan. Wandel door de schitterende valleien, vulkaanlandschappen, bergen of zelfs woestijnlandschappen. Op internet zijn wandelroutes te vinden, zodat je zelf bepaalt wat voor type wandelvakantie en met welke zwaarte jij zelf wilt. Een unieke ervaring is het beklimmen van een van de vulkanen in het land. Denk aan de El Teide op Tenerife.

Wij Nederlanders houden ook van fietsen en daarom is een fietsvakantie in Spanje geen slecht idee. Het land kent zeer diverse landschappen. Wat we in ons eigen land missen zijn de bergen en de hoogteverschillen die de fietstocht meer uitdagingen geven. Gelukkig is dit in Spanje wel te vinden. Pak de mountainbike en ga fietsen door de bergen in Catalonië of Andalusië. Dit zijn de populairste streken voor fietsers.

 

Zonvakanties

Tot slot noemen we de zonvakanties die de diversiteit van het vakantieland Spanje compleet maakt. Schitterende stranden, mooie wateren en een goede stand van de zon zorgen ervoor dat jij met een gebakken kleurtje weer thuiskomt in Nederland. Dat is pas een vakantie lang relaxen door overdag heerlijk aan het strand te gaan liggen en in de avond op een mooie locatie aan de boulevard gaat dineren met je partner, vrienden of familie.

De populairste bestemmingen zijn een van de eilanden van de Balearen, de badplaatsen aan de Costa Brava gelegen, de Canarische eilanden of in het zuiden in Andalusië. Kortom, het vinden van een plek om je handdoekje uit te leggen in Spanje zal geen probleem zijn.

 

Bekijk alle reizen in Spanje
Andere aanbieders: sluiten
El Paradiso

La Palma

Todoque
Vertrekdatum: April 2020
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
dreizen
Prijs v.a: € 567,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
wtc Wtc Bekijk
dreizen Dreizen Bekijk
dreizen Dreizen Bekijk
Colina Del Paraiso starstarstarstar

Andalusie

Benahavis
Vertrekdatum: Mei 2020
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Logies
prijsvrij
Prijs v.a: € 197,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
prijsvrij Prijsvrij Bekijk
prijsvrij Prijsvrij Bekijk
prijsvrij Prijsvrij Bekijk
Thb Gran Playa

Mallorca

Ca'n Picafort
Vertrekdatum: Mei 2020
Reisduur: 8 dagen
Verzorging: Half Pension
stipreizen
Prijs v.a: € 470,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
tui Tui Bekijk
Abalu starstarstar

Madrid

Madrid
Vertrekdatum: Maart 2020
Reisduur: 3 dagen
Verzorging: Logies En Ontbijt
dreizen
Prijs v.a: € 261,- Bekijk reis
Andere aanbieders: sluiten
Cabana starstarstar

Costa Blanca

Benidorm
Vertrekdatum: Mei 2020
Reisduur: 7 dagen
Verzorging: Logies En Ontbijt
dreizen
Prijs v.a: € 398,- Bekijk reis
Bekijk alle reizen in Spanje